יפעת צימרמן הדר הכרמל בחיפה, הוא מרכז מסחרי הומה אדם. אני וזוגי עמדנו שם, בתוך כל השאון הזה וחיפשנו את הוטנטוט. הכתובת אמרה רחוב עמוס שמונה, הכניסה מרחוב הרצל אחת עשרה. בנקודה האמורה גילינו סמטה קטנטונת. כשפסענו פנימה השתנה התפאורה האורבנית באחת. בסמטה הציורית נחו בשלווה בתי אבן קטנים והשקט הופרע עכשיו רק בציוץ ציפורים. הוטנטוט התגלתה במרכז הפסטורליה, בתוך בית עתיק מהמאה הקודמת, ששחזורו השכיל לשמור על כל הקשתות והפיתוחים של פעם. בפנים קיבלה את פננו מוסיקה קלאסית. אני והוא החלפנו מבטים תמהים מהולים בקורטוב של סיפוק. המקום עצמו מהמם בצבעוניותו העזהובאווירה בוהמית. בחלל המרכזי קבוע פסנתרשחור ישן . כאן מתקיימות מדי יום ג' הופעות ג'אז ופלמנקו, או שסתם מקריא מישהו שיר שכתב . באותו יום בו הגענו בחר אחד מיושבי המקום לשלם עבור כוס הקפה שלו בפריטה יפהפייה על הפסנתר. אהבנו. חלק אחר בהוטנטוט קרוי "המתפרה". שתי שורות של מכונות תפירה ישנות שהוסבו למעמד של שולחנות מיוחדים.אם תרצו תוכלו לשבת בחצר הפנימית, בין עצי רימון, תאנה וגפן, או לבחור, כמונו, לשבת בחדר הפנימי, הפרטי, סביב שולחן נמוך ומול חלונות ענקיים שפונים לחצר ומניחים לאור השמש לחדור פנימה. אבל באנו לאכול. הימרנו על העסקית בשתי אופציות: האחת- צמחונית (בשבילו), והשניה לחובבי הבשר (בשבילי). למנה הראשונה הזמנו מרק בטאטה וסלט ירוק. לשולחן הוגש מרק סמיך, מוקרם בשמנת ומדיף ניחוח ג'ינג'ר. בסלט הירוק הטרי נחו מיני חסות, עלי רוקט וטבעות אבוקדו ובצל, שטבלו ברוטב פסטו ושמנת. המנות הוגשו בלווית סלסלת לחם דגנים מלא, ג'בטות פריכות וחמאה. התאפקנו שלא לגמור את הכל מיידית. העיקר היה עוד לפנינו. למנה העיקרית דרש הצמחוני וקיבל קדירה צמחית נדיבה עם חצילים, קישואים, בטאטות, פטריות וטופו. כל הכבודה הזאת הוקפצה בשמן סומסום ורוטב סויה ודבש, שהעניקו למנה את טעמה המתקתק-חריף. הצמחוני חייך בהנאה. מולי נחה מנת קציצות בשמנת עם נענע- כדורים קטנטנים של בשר בקר וכבש בעשבי תיבול, נמשחו ברוטב מפתיע של שמנת מתוקה והוגשו על מצע אורז בסמטי בשמן סומסום. הטעמים, המנוגדים לכאורה, השתלבו בטבעיות מיוחדת וחגיגית. מנה מצוינת. נקודה. עכשיו היינו זקוקים למנוחה קלה. ירדנו במדרגות שהובילו למה שהיה פעם מרתף. בחלל דמוי כיפה, הנראה כקפלה, שוכנת הגלריה של הוטנטוט. ראינו אמנות אחרת.היו שם ציורים ופסלים מהזן השונה, הלא בנאלי. מדי חודש מתחלפות התערוכות, ולעיתים נערכות בו גם הופעות אקוסטיות. חזרנו לשולחן. לקינוח בחרנו כדורי שוקולד עם רום, וסלט פרות העונה עם אגוזים, קליפות תפוז וסירופ מונין של קוקוס ומשמש. טעים! הארוחות העסקיות מוגשות בין 12:00-17:00 ומחירן נע בין שלושים ותשעה (צמחונית) לארבעים וחמישה (בשרית) שקלים. לסיכום: הוטנטוט היא פינת חמד מרתקת והביקור במקום מעניק ערך חוויתי, נוסף להנאה מארוחה טובה. העסקיות כדאיות מאד, השירות נעים במיוחד והאווירה ביתית.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת