גבירותי ורבותי קבלו אותם : החגים ! (מחיאות כפיים), לפתע מצאתי את עצמי משתוקק לאוכל ביתי, טעים ופשוט. בדיוק בזמן נודע לי שבז'אנדן אמצא את מבוקשי. גפילטע פיש, מרק עוף עם קרפלך, כבד קצוץ וחמין צצו בתפריט לצד הקורדון בלו והרביולי שמפיניון. היתכן ?! בהחלט !! הגענו לז'אנדן ארבעה, והיא קיבלה את פנינו ירוקה מתמיד. המסעדה טובלת בצמחייה עד שבקלות אפשר לשכוח שמדובר במבנה. התפריט של ז'אנדן מציע מגוון קולינרי רחב ויש בו מנות צרפתיות קלאסיות, אטלקיות, ומנות ישראליות אהובות. אני,כאמור, חיפשתי את האוכל של אמא. התרווחנו בכורסאות הנוחות ופתחנו, כמו תמיד, בראשונות: הזמנו כבד קצוץ שהיה טעים מאד והוגש עם בצל מטוגן, גפילטע פיש מוצלח ולא מתוק מדי (כמו שמקבלים לפעמים במסעדות) ומרק עוף עם קניידלך שהיה צח, מהביל ומרגיע (הגעתי הביתה). לזכות השף ייאמר שתיבול המנות היה מעניין ותאם גם לחברתי שהמטבח הפולני זר לה. לשם הגיוון ביקשנו לעצמנו גם סלט ירקות מוקפצים עם גבינת חלומי שהכיל מגוון ירקות, צימוקים משמשים ושקדים ברוטב סויה מתקתק. הסלט היה נחמד אם כי הפירות היבשים היו מיותרים. לעיקריות דגמנו בשבילכם אסקלופ עוף ברוטב שמפיניון, פטוצ'ני נפוליטנה וכמובן חמין. האסקלופ נעשה על הגריל ולווה בקוביות בטטה ותפו"א. השילוב בין טעם הגריל לרוטב השמפיניון היה מצוין. הבטטות תובלו בקינמון ויחד עם תפוחי האדמה היו תוספת הולמת. הפטוצ'ני ברוטב עגבניות שהגיע בשני צבעים (ירוק ולבן) ונראה מצוין בצלחת היה בסדר, והחמין היה בדיוק מה שרציתי ומצאתי בו בין השאר בשר רגל וכתף, ביצים חומות וקישקע ממולא! לא השכלנו להשאיר מקום לקינוח והסתפקנו בקפה. השירות היה טוב והמלצר לא עיקם פרצוף כשביקשנו לשנות דבר זה או אחר באחת מן המנות. המקום מציע ארוחות עסקיות שמשתנות מדי יום 33 / 54 ש"ח , מנות לילדים וטייק אווי. ספיקינג אבאוט טייק אוויס.. למה לא להפתיע את אמא ולהביא גפילטע מז'אנדן לארוחת החג :( אילן ברדיצ'בסקי לתגובות staub@netvision.net.il
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת