עופר שושני במרכז דיזינגוף מסתתרת לה מסעדת בתיה, מסעדה מזרח אירופאית וותיקה ששוכנת לה באותו מקום מאז נפתחה בשנת 1941 על ידי בתיה, שגם העניקה לה את שמה. המסעדה מציעה שלל של מאכלים יהודיים מזרח אירופאיים עם נטייה חזקה לאוכל ביתי. הכשרות בבתיה היא "כשרות מצפונית" כפי שמכנה זאת קובי מנהל המקום, מסיבה זאת המסעדה גם פתוחה מדי יום, כולל סופי שבוע בין השעות אחת עשרה וחצי בבוקר לתשע בערב. לרשות הבאים למסעדה מתגלה מגוון גדול ביותר של מאכלים במחיר שווה לכל כיס. מנות הדגל של המסעדה הם הגפילטא פיש שמוגש מדי יום והצ'ולנט, שמוגש רק בסופי השבוע. נכנסנו, חבורה רעשנית של ארבעה אנשים ופתחנו שולחן. בתור מנות ראשונות הזמנו כבד קצוץ (13 שקל), פלפל ממולא (14 שקל), גפילטא פיש (12 שקל) וקרפלך מטוגנים (16 שקל). מבין המנות האלו התבלט במיוחד הכבד הקצוץ שהיה משובח, והממולא שהצטיין בטעמו. הגפילטע פיש היה קצת מתוק מדי לטעמי והקרפלך המטוגנים היו סתמיים במקצת. כמנות עיקריות הזמנו את הבשר הצלוי (34 שקל) ולידו תפוחי אדמה אפויים וגווץ', את כבד העוף (39 שקל) ולצידו פירה וכוסמת, את שוק האווז (39 שקל) ולצידו צימס ואורז ואת הגולש (34 שקל) ולצידו תפוחי אדמה אפויים ואורז. כבד העוף היה מצויין,ומאוד ביתי עם הרבה בצל, שוק האווז היה גם הוא קצתמתוק מדי, אף שזה עניין של טעם אישי, הגולש היה טוב והצלי היה קצת אנמי. מבחינת המנות המלוות ראויים לציון מיוחד הגווץ' והכוסמת שהיו משובחים והצימס והאורז שהיו פחות מבינוניים. סך הכל, ארוחה משביעה למדי (ומי שרוצה יש גם קינוחים) במחירים בפירוש סבירים. ofer@rest.co.il
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת