רואי עמנואל מסעדת ניני ממוקמת בבן - יהודה 182, והיא אחותה הצעירה יחסית (שנתיים) של מסעדת "ניני" הקיימת כבר כ- 25 שנה בפריז. המסעדה משדרת, מהשנייה הראשונה שאתה נכנס אליה, אוירה בייתית ואינטימית, כשהשירות המצויין, הניתן ע"י מלצרים ותיקים שזהו המקצוע שלהם, בתוספת הנקיון המדהים בכל איזורי המסעדה, פשוט יוצרים חשק לשבת וליהנות. כהגדרת ז'קי, בעל המקום, "התפריט הוא טוניסאי בטוש צרפתי" או במילים אחרות התפריט הוא ברובו טוניסאי, אך הבשרים והדגים הן בסגנון צרפתי, כי אנחנו מתאימים את ההיצע שלנו לדרישות הלקוח". המקום מציע 3 סוגי ארוחות עסקיות מ- 59 ש"ח ועד 95 ש"ח, עובדה שמלמדת שהיות המקום כשר למהדרין, אינו מחייב יוקר יתר ולא פוגע בטעם, כפי שנוכחנו תוך שעה קלה. ההבדל בין העסקיות נובע ממגוון רב יותר של מנות ראשונות, מפנינות כמו דג הדניס ועד לפילה בקר ברוטב מפולפל. אחת מהמנות המיוחדות היא סלט כבד האווז, שבניגוד למוכר, מגיע קר ובסגנון הרבה יותר רענן, אך שונה, שלבטח לא יערב לחיכו של כל אחד. יחד עם הבנטז' הבשרי (שילוב מנצח של קציצות תפוחי אדמה, ביצה ובשר) הגענו לעיקריות, אחת טוניסאית ואחת צרפתייה. עופר, תוך מבט מרוצה ורעב, חיסל מנה של קוסקוס בקייאלה (ברוטב תרד, שעועית ובשר) – שחשוב לציין, שכמו כבד האווז וכל המנות, הוא מעשה ידה של המשפחה. אני לעומת זאת, התענגתי על דג דניס טרי בתנור, שתיבול זך של שמן זית והרבה לימון, רק הוסיפו להנאה. אבל ההפתעה הגדולה באה מכיוון בלתי צפוי לגמרי. תוספת השעועית הירוקה, מוקפצת בעדינות ברוטב שום, השלימה עסקית של פעם, אבל עם טעם של עוד. מסעדת ניני פתוחה כל השבוע בין 12:00 ל- 15:30 (גם לעסקיות) ובין 18:30 לחצות, ובימים שישי (בקיץ) עד 15:30 ובמוצאי שבת משעה אחרי יציאת השבת. ועם כולכם תמהתם מה פירוש השם "ניני" או איזו סבתא מתחבאת כאן, הפתעה, לשם אין כל משמעות (טוניסאית או צרפתית) מעבר לשם משפחתו של מקים המסעדה המקורי.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת