נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל הייתי לא מזמן במסעדה מפוארת שמהרגע הראשון משדרת פאר ויוקרה קלאסית של סרט מלפני חמישים שנה. טוקופיה היא מסעדה יוקרתית אבל מסוג אחר לגמרי. האוכל, העיצוב והאוירה מוקפדים בטוקופיה עד הפרט האחרון, אבל הנכנס למקום מרגיש נינוחות מרגע הראשון (תודות לעיצוב הנעים של ורד יסימוב בצהוב חי וקצת פרחי ציפור גן עדן בכתום), ולא יראת הוד והדר כפי שבדרך כלל מרגישים במסעדות ברמה כזו. במאורע הבא (יומולדת לחמות, ברית לגיסה) פנו לכם כמה שעות, הזמינו מקום מראש וסעו לנס ציונה (את הדרך להגיע תמצאו באתר המסעדה, ובטלפון ישמחו להדריך אתכם). כשאתם נכנסים, אל תשכחו שבאתם להנות, אל תוותרו אל כוס משקה לפתיחת הארוחה, יש להם מרגריטות מצוינות בטעמים של לימון פסיפלורה ותות, כשהאחרון בטעם כל כך חי של תות, עד ששכחתי שיש בו אלכוהול (אבל מהר מאוד הרגשתי אותו בראש ושכחתי דברים אחרים). אפשר גם לשלב ולקבל כוס גבוהה עם שלוש שכבות של מרגריטה בכל הטעמים. גם כאלה ששותים עם האוכל קולה, לא יוכלו להתאפק מלשתות הפעם יין עם הארוחה, זה המקום שמשדר את זה, וזה המלצרים המקצועיים שעוזירם בבחירת המנות והיין. אנחנו שתינו קברנה סוביניון של ברקן משנת תשעים ושבע. עם ההזמנה, שמו לכבודנו על השולחן ג'בטה עם חמאה מתובלת, זיתים בטימין ושמן זית ושום אפוי. השום הוא הפנינה האמיתי כאן, ותיזהרו לא לאכול יותר מידי לחם, כי העיקר עוד בדרך. למנה ראשונה אכלנו פטה כבדים בקונפיטורת בצל ועלי רוקט (שלושים ותשעה שקלים) שעולה בכמה דרגות באיכותו על כל פטה אחר שאכלתי בארץ, ובעוד כמה דרגות בגודלו. מעולם, אבל מעולם, לא הוגשה לי מנה בגודל כזה של כבד. זללנו גם קרפצ'ו פילה בקר עם שמן זית, חומץ בלסמי, גבינת פרמז'ן וקונפי שום (שלושים וחמישה שקלים). הקרפצ'יו הוכן מהחלק הנכון של הבשר, שהגיע טרי למסעדה, ולא בילה אפילו חמש דקות במקפיא. מרגישים את זה. עיקר גאוותה של המסעדה היא הבשרים שלה. שתי המנות שאכלנו אנטריקוט מיושן (במקום!) ברוטב ציר בקר ויין אדום (בין חמישים ושמונה עד שמונים וששה שקל, תלוי בגודל) ומדליוני פילה "סולטנה" ברוטב תאנים מתקתק (ששים ותשעה שקלים) הבהירו למה. הבשר מוקפד. הבשר רך. והבשר טעים. וה"סולטנה" מקורי. מלאים התרווחנו על הכסא ושתינו קפה עם טראפלס קטנים של שוקולד בלגי. קצרה היריעה מלהכיל את כל הפרטים הקטנים שהאורח במסעדה לא שם לב אליהם, אבל הם משנים המון, מהמרקם של המרגריטה שגם בסופה לא נשארים כשבכוס רק רסק של קרח, דרך הקרפצ'ו שמשוטח ביד ולא בסכין, ועד הבשר שמגיע כל יום טרי. שום דבר לא נקנה מוכן, הכל נעשה במקום על ידי בני משפחת דלל לדורותיה, שגם בנו את המקום, יצקו את הדלתות, מישנים את הבשר, ומכינים את הקינוחים. אפילו מנהלת המשמרת היא אשתו של קובי, הטבח הראשי של המסעדה. דיברתי עם קובי, ותאמינו לי, הפרפקציוניזם שלו הוא הרווח שלכם. חוסר הפשרנות שלו וההתמדה על האיכות מורגשים בכל מקום. לפני שיצאנו עוד שתינו דרמבואי קרים (המצאה חדשה: דרמבואי ושמנת) וזחלנו בחיוך מעופף לאוטו. טוקופיה (שזה שם של עיר בצ'ילה) פתוחה בכל יום בשבוע משתיים עשרה בצהרים ועד חצות. עסקיות מוגשות בימי חול עד חמש ועולות חמישים ושבעה שקלים. המסעדה נמצאת בפאואר סנטר בנס ציונה, הטלפון 08-9389333
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר