נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בת חן כהן בצפון אבן גבירול (פינת הורקנוס) ממוקמת לה כבר למעלה משנתיים אנגולו פסטה בר, הפנינה האיטלקית. המקום הוא שילוב של אינטימיות ורוגע מחד והכרך הסואן מאידך. המטבח לא מתוחכם אלא פשוט ועשיר המציע מגוון של מנות החל מארוחות בוקר קלות בואך צהרים וערב. לאור נרות התיישבנו ועוד קודם לתפריט קיבלו את פנינו בפונטש חם עם תבלינים. בתפריט המנות הראשונות מצאנו סלטים, מרק ואנטי פסטי. למי שבא לחלוק מנה ניתן לקבל מנה קטנה של אנטי פסטי ושתי כוסות של יין אדום צרפתי (קוט דה ונטו) במחיר מיוחד של חמישים ותשעה שקלים. צרפו לכך את פוקצ'יית הבית המוגשת עם חמאת עגבניות ושום והנה לכם פתיח מושלם. אנחנו בחרנו לחלוק מנה של אנטי פסטי של בטטות, כרובית, חצילים, קישואים, פיטריות, זיתים, וברוסקטת עגבניות ומרק (שהמבחר משתנה מידי יום). מרק החומוס על בסיס של ציר עגבניות היה טוב מאוד ושילב גרגירי חומוס גרוסים לצד גרגירים שלמים. באנגולו רואים בשתיית יין תוספת חשובה לארוחה ותפריט היינות עשיר וכולל יינות מכל העולם במחירי מדף בחנות. עליהם יש להוסיף עשרים וחמישה שקלים דמי חליצה והנה לכם אחת מעסקאות היין הטובות ביותר בעיר. אנחנו בחרנו בקבוק של יין אדום קל, פוג'ון אל קסטינה קיאנטי סופריור (חמישים ותשעה שקלים), המשתלב מצוין עם ההתחלות והעיקריות. לפני שמזמינים מקבלים הדגמה לסוגי הפסטה הטרייה המוגשת במקום, אליה ניתן לשדך אחד ממבחר הרטבים. מלבד הספגטי והפטוצ'יני המסורתיים, ניתן למצוא שני סוגים של ניוקי, רביולי ממולא בריקוטה ותרד וכן שני סוגים של פסטה קצרה (רדיאטור ולזניאטה). הרטבים מתחלקים לשלוש קבוצות, על בסיס של שמן זית, רוטב עגבניות ושמנת. לאחרונה הוספו לרטבים שילובים של עוף ובשר (בולונז). בחרנו בניוקי בטטה שמנמנים להפליא ואווריריים שהגיעו בלווית רוטב שמנת עם גבינת עיזים בשלה (גבינת סנט מור), מנה עשירה, ארומטית בצבעים של כתום ולבן (ארבעים ושניים שקלים) . מנה נוספת של לזניאטה, שמוגדרת בעיני כפסטה רחבה, קצרה ומקומטת השתלבה מצויין ברוטב של שמנת, עגבניות ווודקה. אנחנו זיהינו ראשי שום שלמים שבושלו ארוכות ויחד עם הבזיליקום הטרי נתנו למנה ארומה בלתי נשכחת (שלושים ושבעה שקלים). המנות גדולות וניתן לארוז את מה שנשאר לארוחת הצהרים של יום המחר. ולמה להשאיר מקום בשביל הקינוח. בתפריט הקינוחים צדו עינינו הטרטופו והפנקוטה (מאוד איטלקי אלא מה), שניהם יכולים להיות סיומת מתוקה לערב שכזה. אז בפעם הבאה שבא לכם פסטה לבטן רעבה (וגם לנשמה), סמנו את אנגולו על המפה.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר