נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בת חן כהן היום שהכל מתקדם, חדשני, הייטקי, מתכתי וקר, קיימת הנטייה לעשות הפוך על הפוך, שזה אומר לחזור נוסטלגית אחורה בשנים לימים בהם הרווחנו משכורות של 3 ספרות, קראנו להיטון וחשבנו שמרק עם שקדים של אוסם זה שיא הגורמה השמור לשישי בערב. הביטוי הקולינרי של מגמה זו הוא בעדנה שמוצאים מקומות המגישים אוכל יהודי, המצטייר תמיד כמשהו שמגיע אך ורק באפור לבן כשכל החום והאהבה המוקדש לעשייתו מוגש בלווית אנחות רווחה בפולניות. מסעדה יהודית משוכללת זה צירוף המילים המתבקש כדי להציב מוסד אוכל שכזה בלב מעוז הסושי והפיוז'ן של הרצליה פיתוח. מסעדת צימעס (פירוש המילה גזר מבושל מתוק) אינה טרנד חולף והיא מוסד ידוע לנסיכי ההיי טק שבאים לטעום מהמטבח של אמא וסבתא. קל מאוד להיכנס לאווירה במקום למצוא דברים שמזכירים. האוכל מגיע בצלחות פורצלן מעוטרות פרחים שפעם פיארו סרוויס מפואר, חלקי מכתבים ותמונות ישנות "משם ומאז" לחוצים תחת זכוכית כבדה כמפה אנושית הגורמת לא אחת להזיז את הצלחת כדי לקרוא ולראות. למנות הפתיחה קיבלנו חמוצי הבית, לחם מחמאה ושמאלץ ועזרו לנו להתגבר עם הרעב כשמסביבנו זרמו המנות. ממבחר המנות הראשונות בחרנו להתחיל בכדורי כבד קצוץ שנקצץ ביד ולא במכונה, כשכל טעמי המרכיבים מורגשים. כל אלה מעוטרים בתלתלי בצל מטוגן. מנה ראשונה נוספת היתה של קרפעלך (כיסוי בשר למדקדקים בעברית) של תפו"א. מבלי להכות על חטא אומר שהם היו טובים מאוד שמנמנים ומתובלים היטב. בתחום העיקריות היתה בעיה אמיתית ישן או חדש. האם להיצמד למאכלים המאוד אוטנטיים או להתפתות ולבחור משהו חדיש יותר. ההיסטוריה ניצחה. הזמנו שוק אווז ברוטב דובדבנים. שוק האווז שהה שעות בתנור מתובל בעדינות בפלפל אנגלי ומוגש עם הרוטב המתקתק חמצמץ של הדובדבנים. מנה נוספת היתה החמין. קיבלנו צלחת גדושה של שעועית לבנה ואדומה, תפוחי אדמה ובשר בקר, אלה בושלו יחד בבישול איטי על הגז כעשרים וארבע שעות, ומוגשים יחד עם מנת קישקעס. למנות העיקריות ניתן לבחור אחת מהתוספות, פירה עם בצל מטוגן, צימעס, גבעטש, קפוסטא (כרוב אדום מבושל) אורז לבן, סלט ירקות או קוביות תפו"א. כמו כל ארוחה יהודית יוצאים מלאים ומפוצצים עד חנק אבל לא לפני שמקנחים. בחרנו קינוח אחד קליל ,הלא הוא הקומפוט (לפתן) והחלופות המוצעות הן כזה של פירות טריים או מבושל עם פירות יבשים, שניהם מצוינים. לא עמדנו בפיתוי ואכלנו את עוגת התפוחים, לגמנו תה מהביל (ללא קולות רקע) גרגרנו בהנאה וזכרנו למה כל כך טוב לאכול אצל אמא וכמה חבל שהיא כל כך רחוקה. המסעדה כשרה ופתוחה ביום שישי רק עד השעה ארבע. יש עסקיות בצהרי ים וכן קייטרינג עשיר לאירועים משפחתיים וארוחות חג, ניתן להקדים להזמין מנות לליל הסדר.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר