מסעדת "אורי בורי" מכל מרכיבי ארוחת הדגים איכות הדג וטריותו הם החשובים ביותר להבטחת הטעם. עם זאת, מעט מאוד אנשים יודעים לבחור דג טרי. יש מי שסבור, שקנית דג מספינת דיג השבה מהים, מבטיחה את הטריות והאיכות המקסימלית. אלא שלעיתים חולף פרק זמן ארוך למדי מהתפיסה הראשונה (ביום יציאת הספינה לים) לתפיסה האחרונה ביום החזרה אל החוף. חשוב לדעת כי הספינות מבלות כארבעה ימים במסע דיג ומכאן ההבדל המשמעותי. איך בסך הכל בוחרים דג טרי? הפרמטרים העיקריים מוצגים כאן, אך יש לזכור כי לכל כלל יש יוצא מן הכלל, לפיכך דג שעונה על ארבעה מתוך ששת הכללים והבדיקות הינו טרי וטוב לאכילה: ריח: דג טרי אינו מפיץ ריח כל שהוא. יוצאים מן הכלל הם דגים כמו שד היםׂ (MONK FISH) צבע: דג טרי צבעיו בולטים וברורים לעומת דג שצבעו דהוי ומט. מגע: בלחיצת בשרו של הדג עם האצבע, הבשר נלחץ קלות וחוזר למקומו עם שחרור הלחץ. דג שבשרו נשאר לחוץ עם גומה אינו טרי. יוצאים מן הכלל הם דגים רכים כמו הבקלה, שגם בטריותם נשארת גומה קלה. חלקלקות וברק העור: כל הדגים מצופים בשכבה שמנונית חלקלקה ומבריקה המתייבשת במהירות. בעלי דוכני הדגים מתיזים מים על מנת לשמור על הברק. יוצא מן הכלל הוא הכריש שעורו יבש ומחוספס. זימים: בהרמת מכסה הזימים נגלים בדג הטרי זימים בעלי צבע אדום בוהק הפרוסים כמניפה ונפרדים זה מזה. זימים כהים מאוד או בהירים הדבוקים יחדיו ביחידה אחת מלמדים על עתיקותו של הדג. עיניים: ישנם דגים בעלי עיניים הבולטות מקו גופו של הדג, או בעלי עיניים שקועות בראשם, אולם לכל העיניים בדגים טריים יש צבעים בולטים וברורים וקיים קימור. כשחולף זמן הצבעים מטשטשים והעין מאבדת שקיפות. בנוסף, רצוי גם לבחון את דוכן הדגים עצמו, ניקיונו, ותנאי הקירור שבהם נשמרים הדגים עד לקנייתם. עם דג טרי נשאר רק להכין במידה הנכונה, לטבול בעדינות וההצלחה מובטחת. אורי מקיים מפעם לפעם סדנאות קנית דגים בשוק של עכו. הסדנא כוללת הרצאה, סיור בשוק וארוחת טעימות. לפרטים ניתן לפנות לתמיר: 621380-055 או למסעדת "אורי בורי" 9552212-04.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת