אורן גירון מסעדות סיניות בארץ, לא תמיד היו מהמועדפות עלי. אקדים ואומר שכאן הסיפור שונה. אוכל סיני כהלכתו, צריך לדעת להכין. כאן בארץ מנסים לחקות את מה שאמור להיות סיני, או יותר נכון תאילנדי, עם כל מיני תוספות טעם שתלטניות מתוקות, חמוצות, חריפות ובעיקר אדומות. בלוטוס, שנמצאת ברחוב קהילת ונציה בתל אביב, הסיפור שונה. בהרבה. קודם כל, האווירה. אני חושב שלאווירה יש חשיבות רבה להנאה. בלוטוס הכל נקי, מסודר, ערוך ומזמין לשבת ולהתחיל לזלול. המארחת מקבלת אתכם בסבר פנים נעים, מושיבה אתכם, מציעה משהו לשתות ורק אז מגישה את התפריט. נדיר במחוזותנו שמתייחסים לסועד כאורח, ולא כ"עוד אחד". עיון בתפריט של לוטוס לוקח אותך למחוזות רחוקים: תאילנדי, פיליפיני , יפני ואפילו אינדונזי. אמנם קיימים האגרול'ס והאורז המטוגן (הקבועים בתפריטה של כל מסעדה סינית), אך ישנן גם מנות מעניינות ואותנטיות יותר שעליהן שמנו את עינינו וקיבתנו. פתחנו בפלטת לוטוס (שלושים ושמונה ₪). הגיעה צלחת עמוסה מנות פתיח טעימות: אגרול פריך (טעים טעים ופעם ראשונה ללא טעם שמן מטוגן!), שרימפס בציפוי פריך עם מטבל פיקנטי, שיפודי סאטה עוף ובקר מצוינים, ספייר ריבס עסיסיים וכיסוני וון טון מטוגנים. הכל היה טעים וזה אחלה פתרון למי שמתלבט מה להזמין לראשונות. כאן מקבלים טעימה כמעט מכל מנה. כמנת ביניים קיבלנו מרק סוקיאקי יפני פיקנטי, עשיר בירקות (עשרים ש"ח) ומרק אורז סמיך עם עוף וג'ינג'ר, שהיה מעט תפל אך עם תוספת סויה שלנו, הפך למופלא. חשוב לציין כי כל המרקים בלוטוס מבוססים על ציר עוף ולא על תחליפים. למנות עיקריות הזמנו: אופור איאם (שישים וחמישה ₪ ) שזה למעשה ירכי עוף בגריל (מפורקות מהעצם), שנצרבו על גריל לוהט והוגשו ברוטב משגע של חלב קוקוס, עלי כפיר ליים וכורכום. טעים מאוד. מנה עיקרית שנייה, ששווה פסקה או אפילו כתבה בפני עצמה, היתה פקינג דאק (ברווז בנוסח פקין), מאה ארבעים ש"ח . אוי איזו מנה. קודם כל הטקס שסביב האכילה וההגשה. (אקדים ואומר כי המנה גדולה, ומספיקה בהחלט לזוג, ואף ליותר). לשולחן מגיע אחר כבוד ולתצוגה ראשונית, הברווז השלם הצלוי והפריך. רק ככה שנראה אותו לפני שיפרסו לנו אותו וכדי שנאשר את המראה. לאחר מספר דקות, העמידו ליד השולחן שלנו סטנד, המלצרית נעמדה מאחוריו, ומלצר אחר הוציא מהמטבח מגש ענקי, עמוס כל טוב, והניח אותו על הסטנד. המלצרית החלה במלאכת הרכבת המנה (שאגב מהנה מאוד לעשייה לבד, על השולחן): הברווז נפרס לפרוסות דקיקות, לצדו הונח כלי אידוי עם פאנקייקס קטנים, לידם עמדה קערית עם רוטב שזיפים טעים ועוד היתה שם צלחת עמוסת ירקות טריים (בעיקר בצל ירוק ומלפפון). המלצרית לקחה (הכל ללא מגע יד, אלא במלקחיים) פאנקייק , מרחה אותו ברוטב שזיפים, הניחה מעל פרוסות ברווז פריכות, מעל ירקות טריים ומעל הכל עוד רוטב , גלגלה את הכל והגישה לכל אחד מאיתנו. וכך חוזר חלילה, עוד ועוד ועוד. היה טעים מאוד, כבר התפוצצנו והמלצרית הנחמדה הפצירה בנו: "אבל יש עוד, תאכלו זה טעים". היה משובח. טעמתי פקינג דאק בהרבה צ'יינות טאונ'ס, ובארץ עוד לא פגשתי את המקום שיאזור אומץ ויכין את המנה הטעימה הזו. עד שהגענו לכאן. איזה כיף! לא היה לנו מקום לקינוח. אבל שוב, אי אפשר בלי טעימה ממשהו מתוק. המליצו לנו מאוד על הגלידה המטוגנת. לקחנו. היה חביב. אבל אחרי פקינג דאק, הכל מתגמד.. המקום פתוח לארוחות פרטיות (יש פרייבט רום), ולאירועים סגורים. קיים מרתף יינות עשיר, ולא אופייני למסעדה סינית, וזה קומפלימנט. ניתן גם ליהנות ממעדניית "דלישס" הצמודה ושייכת לאותם בעלים, ולבקש סטייק עסיסי, שיגיע מיד מהקצב ויעלה על הגריל, לפי בקשתכם. ארוחת טעימות עשירה מאוד, מוגשת במחיר מצחיק של שמונים וחמישה ש"ח. המסעדה מפעילה גם שירות משלוחים לאזור. פרטים חיוניים: לוטוס קהילת ונציה 12 תל אביב 6490644-03, 6494203-03 עסקיות א'-ו' 12:30-17:30
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת