אורן גירון סתיו, תחילת טבת. סיבה מצוינת להגיע ולטעום את ארוחת הסתיו של מסעדת תמוז. תמוז שוכנת במבנה ישן ומשופץ בנווה צדק, בנויה חדרים חדרים, המשרים אווירה נעימה ושקטה. כאילו נכנסנו לתוך אי של רוגע. פתאום כולם מדברים בלחש, מחייכים, רגועים. ממש מנטרה. שותפתי לארוחת סתיו זו, המשתפת גם אתכם, בכישורי הכתיבה הנפלאים והבלתי נלאים שלה, היתה בת חן. כך שחוות דעת כפולה ומכופלת זכיתם לקבל כאן. התפריט של תמוז בנוי משלושה תפריטים: תפריט טעימות, תפריט אה לה קארט ותפריט ארוחת הסתיו, שאותו דגמנו. לפתיח, קיבלנו קיר רויאל, שמפניה קרירה צבועה קלות בקרם דה קסיס, ומנת "משעשע חיך" (אמוז בוש), של ביצת שליו על קצפת מתובלת, ברוטב סרטנים מרוכז. בעודנו נהנים ומשתעשעים , בחרנו את המנות הראשונות: נתחים של אנטיאס צרובים בלימון ומוגשים, לאחר שסודרו באופן סימטרי לחלוטין, לצד סורבה חרדל. שילוב הטעמים היה מנצח וטריות הדג הודגשה על ידי החרדל הקפוא למחצה. מנה נוספת היתה של קלמארי מוקפצים בויניגרט בלסמי, לצד חציל בלאדי קלוי וקצפת יוגורט אוורירית. הקלמארי היו טריים ורכים, ולתוכם הוזרק רוטב בוייאבס מרוכז. טעים להפליא. השף, ערן שטרוימן, מבטא בתפריטיו יצירתיות מגוונת, ואף נועזת, הבאה לידי ביטוי בטעמים מנוגדים, שבסופו של דבר מתחברים לאחד. את הראשונות ליווה יין לבן צונן, מוטון קאדט, שהיה קליל ומרענן. לפני שניגשנו למלאכת העיקריות, קיבלנו אחר כבוד פנכה קטנה של סורבה לימון וקארי. כמה שזה נשמע מוזר, כך זה היה טעים, מרענן ומפתיע מאוד. לעיקריות לקחנו מנה של צדפות קוקי סנט ג'אק (סקאלופ'ס), מצופות בפרחי ורדים, ברוטב של פטריות ספ (פורצ'יני) וניוקי. בשר הקוקי, הוא בשר עסיסי ורך מאוד, שהשתדך מצוין לרוטב הפטריות השמנתי, שלדעת שנינו, היה בכמות מועטה מידי. הניוקי, דמו בצורתם לצדפות, היו אווריריים וספגו את הרוטב טוב. עיקרית שניה, היתה אוסובוקו טלה, שהוגש על מצע פול שחור ורוטב לימון מרוכז מאוד. הטלה מבושל, כך מצוין בתפריט, על פתילייה, לאורך שש עד עשר שעות. במנה זו, שודכו טעמים מהמטבח העיראקי/מזרחי/ איטלקי לכדי מנה מרתקת, צבעונית מאד. יחד עם זאת מנת הצדפות נעמה לנו יותר. היין ששתינו עם העיקריות היה יין בורדו, שאטו דוקארטיון שנת תשעים ושמונה. בשלב הקינוחים, הטלנו את משימת הבחירה על המלצרית האדיבה ששרתה אותנו, ואלה הממצאים: עוגת פאדג' שוקולד, מוגשת עם תפוז בשלושה מרקמים: פרוסת תפוז מסוכרת עליה מקפא של מיץ תפוזים ומעל הכל רוטב תפוזים. שילוב בין שוקולד ותפוז הוא שידוך מוצלח, וכך היה גם זה. קינוח שני היה קפה קרם. וריאציה לכוס קפה קרם צרפתית: שכבה של קרם ברולה, מעל קצפת וניל לא מתוקה ומעל הכל דיסק של אספרסו קפוא. נגיסה משלושת השכבות ביחד, מזכירה באמת את הטעם החלבי של קפה קרם. כך עבר לו ערב מהנה, גם מהאוכל והאווירה וגם משיחה מעניינת עם בת חן, ואני שמחתי לראות שגם במחיר של מאה ושמונים שקלים לארוחה (ללא יין), שכללו יצירתיות במנות, שירות אדיב, מוסיקה רוגעת, וכן, גם חברה נעימה, אפשר לחוות הנאה צרופה. חשוב לציין שבערב הסילבסטר, תמוז מגישה ארוחת טעימות שווה בת 8 מנות, במחיר של שלוש מאות ועשרים שקלים. וצריך להזמין מקומות מראש. פרטים חיוניים: "תמוז", אחד העם 6 נווה צדק, תל אביב טלפון: 5167888-03 בימי חול, המסעדה פתוחה רק לארוחות ערב, מהשעה 19:30 עד 22:30. בימי שישי ושבת, מלבד ארוחות הערב מוגשות גם ארוחות צהריים עסקיות 12:30 עד 16:00, במחיר של 100 שקלים (25 שקלים תוספת לקינוח)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת