נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אדווה גן סתיו אני חושבת שלא יהיה זה סילוף גדול של האמת אם ארשה לעצמי לדבר בשמו של לפחות חצי מעם ישראל ואומר שלפעמים, כשממש רעבים, הדבר שהכי הרבה ריר יוצא רק לנוכח המחשבה עליו, הוא אוכל ישראלי. מה זה אוכל ישראלי אתם שואלים? שאלה יפה, שהתפריט בפטרוזיליה עונה לה. אוכל ישראלי זה כמובן חומוס(ושאף אחד לא יגיד לי שזה מצרי, הוא כבר מזמן קיבל אזרחות ישראלית.) זה סלט חצילים טוב, כדורי פלאפל פריכים טובלים בטחינה ירוקה מרירה, ושיפודי בשר לוהטים, נוטפים ורכים. כל זה לא שווה כלום כמובן, בלי ליווי משטרתי של פיתות חמות שמנגבות (בדוך או בסיבוב, אני גמישה) את הכל הישר לפה, קצת חריף בשביל הקריצה וגם צלחת חמוצים ליד, שלא יהיה יבש. קצת נוסטלגיה ומיד נמשיך בענייננו: אי אז בטירונות, כשחדר האוכל לא היה אופציה והשקם פשוט לא היה, מה שנותר היה רק לחלום. החלומות שלי היו מגוונים מאד ונעו בין תכנונים מפורטים לקשירת מ"כית ספציפית מאד ושנואה מאד בשירותים לבין נושאים מעט יותר מעשיים כמו שיפוד כבד אווז שמנהל דו שיח פעיל ביותר עם ערמת צ'יפס (ולא, מעולם לא ביקרתי אצל קב"ן, תודה ששאלתם). הגשמת החלומות הייתה מעט בעייתית (למרות שלחלום לגבי המ"כית דווקא הייתה התפתחות מעניינת ,אבל זה לפעם אחרת) כך שבכל פעם שיצאתי הביתה חיפשתי קודם כל מקום להשביע בו את תאוותי לטעמים הנחשקים ההם. לו הייתי יכולה לעשות זאת דאז, לא הייתי מהססת להסתער על פטרוזיליה שברחוב רוטשילד בתל אביב. בסופו של יום ארוך, הגענו בן זוגי ואני לפטרוזיליה ומצאנו מקום רענן, מעוצב בסגנון צעיר ומואר, עם תקרה בצבע ירוק ופסים כתומים על הקירות. במקביל לאווירה הקופצנית הזו היו שם גם אלמנטים של חזרה לניחוחות ארץ ישראל הישנה והטובה. מלצרית חייכנית קיבלה את פנינו יחד עם פיתות חמימות ורוטב עגבניות חריף מעט וטוב. החלטנו להתחיל עם מנה שיכולה להיות טובה מאד או רעה מאד אבל שווה את הסיכון: חומוס עם בשר וצנוברים. ההימור הצליח והמנה הייתה יפה מאד, מוגשת בנדיבות וטעימה. הבשר היה רך, הצנוברים היו קטנטנים וחמודים ושניהם יחד נחו על החומוס שהיה מתובל בלימון, בשום ובגרגירים כתושים גס. ומעל לכל נחה פטרוזיליה קצוצה וריחנית (22 ש"ח). עוד לקחנו למנה ראשונה כבד קצוץ, שהזכיר טעם של בית ווהוגש עם בצל טרי חתוך דק.(עשרים שקלים) אפשרויות נוספות למנות ראשונות היו האופציות הקלאסיות כמו סלט חצילים עם גמבה, חצילים עם מיונז, פטריות חמות ומגוון ממנות של חומוס עם תוספות שונות (עם צנוברים או עם פול, עם חציל או עם פטריות עם פלאפל או עם צנובר, ואפילו חומוס טורקי) מהר מאד הגיעו העיקריות שבחרנו: סטייק פרגית עסיסי מלווה באורז מוצלח במיוחד ובסלט עגבניות פיקנטי. (שלושים ושישה שקלים) .מנה עיקרית נוספת של כבד עוף, שהיה רך ובעל מרקם נכון, הוכיחה שלטבח שעל הגריל בפטרוזיליה, יש מושג מה הוא עושה. הכבד הוגש עם התוספות המסורתיות, פירה וצ'יפס, כשמי שמעדיף יכול גם לבחור אחרות כמו סלט חסה או סלט ירקות.(שלושים ושניים ש"ח) עוד תוכלו לגוון עם ממולאים (כרוב או פלפל) בטעם ביתי או עם ירקות מוקפצים. את הסיום הגדול ציינו בקרם בוואריה ומלבי שהלכו מצוין עם אספרסו קטן וחמוד לפני שהולכים הביתה (הקינוחים נעים בין עשרה לאחד עשר שקלים). לסיכום: היה זול, היה טוב, השלמנו פערים מהטירונות, הגשמנו חלום ישן והוספנו עוד קורטוב של ישראליות לפזל הכל-כך אנושי שלנו. יצא יופי. יש אפשרות לאירועים ,והסדרי חברות. רוטשילד 47 תל אביב 5162468-03 פתוח מ א' עד ה' 10:30 עד 20:00 כשר. שימו לב, יש גם סניף ברמת גן, רח' היצירה 22 6124554-03.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר