נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אורן גירון מיד כשנכנסנו לתל אביב ברוהאוס הייתה באוויר הרגשה של חו"ל ולא ידענו לומר לאיזה יבשת, מדינה או עיר נכון יהיה לשייך את ההרגשה. זרמנו עם התחושה החוצלארצית הנעימה לעבר השולחן, מלווים בצלילי מוסיקת ג'אז קלה שניגנה הלהקה, ונינוחים להפליא.. למי שלא היה בתל אביב ברוהאוס מעולם, מצפה הפתעה מיוחדת במינה. מדובר במבשלת בירה לכל דבר ועניין, והרעיון לשבת במסעדה, לאכול ולשתות בו בזמן שמייצרים את כוס המשקה הבאה שלך, הוא רעיון מרענן, בפרט לאור העובדה שבשלב הוצאת האידיאה מהכוח אל הפועל, מישהו עשה בתל אביב ברוהאוס עבודה טובה. כששאלתי את איתמר חצור , אחד משלושת השותפים של המסעדה , איזה מטבח מאפיין את המקום הזה ? השיב לי איתמר " את המסעדה שלנו מאפיין "אוכל שהולך טוב עם בירה" נוכחנו לדעת שלא יכלה להיות הגדרה מדויקת יותר למה שטעמנו שם; הגענו רעבים מאד, ולהתחלה, כפתיח, הזמנו סלט קלאמרי מטוגן על מצע של חסות בתחמיץ. היה משובח. הקאלמרי היה עשוי במידה הראויה, והתחמיץ בו היה מושרה משך הלילה הסב לו ניחוח נהדר וטעם מיוחד. ללא גוזמא ובפה מלא בקלמארי, הוכתר הנ"ל על ידינו כאחד מהטובים ביותר שטעמנו בעיר. אחרי שנרגענו הגיעו מהמטבח מבחר מנות ראשונות : כבד אווז חם עם מרקחת תאנים, ג'ינג'ר ויין אדום, שהיה טרי מאוד ומעט מתקתק בטעמו (חמישים ותשעה שקלים), באפלו ווינגס ברוטב צ'ילי היו מעולות (אפילו יותר מהכנפיים המפורסמות ההן..) ועולות שלושים ותשעה שקלים כמנה ראשונה, או חמישים ואחת שקלים כמנה עיקרית. מגדל פירות ים ברוטב פלפלים תאילנדי, הורכב משרימפס וקאלמרי, ששכבו בינות דפי סיגר פריכים. מנה קרה. גם כאן היה קשה להתעלם מטריות חומרי הגלם. ארבעים ושישה שקלים. זה הזמן והמקום לציין את שמות וסוגי הבירה שמיוצרים במקום, בעודכם לועסים בהנאה: MASTERS : בירה כהה לא מסוננת רמת אלכוהול 6% , מרירה במקצת. MOONSHINE : בירה אדמדמה, לא מסוננת כמעט 5% אלכוהול, אותה אהבנו במיוחד. מעט מתקתקה. QUANTUM: זהבהבה, לא מסוננת, 5% בקירוב ומזכירה קצת בטעמה את הבירה הראשונה. למנות עיקריות בחרנו ספריבס ברוטב הויסין וג'ינג'ר, טעים להפליא (שמונים ותשעה שקלים). נקניקיות ברוהאוס מוגשות עם חרדל, כרוב כבוש וחזרת היו עדינות ונימוחות ועלו חמישים ושמונה שקלים. מיקס שיפודים הייתה מנת הספיישל. המנה מורכבת משיפוד עוף, שיפוד בקר ושיפוד לבן , מושרים במרינדה המורכבת, איך לא, מבירה בעיקרה, מוגשים על סלסה ירקות קלויים וטורטיה. המחיר שבעים ושלושה שקלים. לקינוח כבר בקושי היה לנו מקום או כוח אבל מצאנו עצמנו נכנעים. גלידת קוקוס , מנה גדולה במיוחד ובהחלט כזו המתאימה לשניים , ועוגת גבינה עם שוקולד לבן, היוו את הסיומת. יצאנו עם טעם מתוק בפה. לסיכום: המשפט "קפיצה קטנה לחו"ל" יכול להתאים כמעט לכל הפרמטרים: שרות, אדיבות, מוסיקת רקע, אוכל איכותי, עיצוב מלטף ותשומת לב מקסימלית וחשובה לכל הפרטים הקטנים לכאורה, שבידם להפוך ביקור במסעדה לסתם ארוחת ערב או למשהו חוויתי באמת. וכמו חתומים על אותה האמנה המאפיינת את המקום, גם השירותים היו נקיים מאד ומזמינים (בדיחות על הקירות וכו'). עניין של תשומת לב. "תל- אביב ברוהאוס", רוטשילד 11 תל-אביב, 03-5168666 שעות פתיחה: בימים א' עד ו' שתים עשרה בצהרים ועד אחרון הסועדים. בשבת אחת בצהרים ועד אחרון הסועדים. משתלם לדעת: בימים א' עד ה' בין השעות שתים עשרה וחצי ועד שלוש וחצי בצהרים, ארוחות עסקיות אכול כפי יכולתך בחמישים ש"ח. בימים א' בערב ושישי בצהרים תנגן להקת ג'ז מוסיקה רכה ומדויקת לשעות אלו. הופעה חיה במקום. ביום שבת בצהרים, כשההורים אוכלים, הילדים משועשעים על ידי קוסם או ליצן ומקבלים סיור מודרך במפעל הבירה וארוחת צהרים לילדים. שווה לציין: ל"תל אביב ברוהאוס" יש בר אקטיבי לאירועים המגיע עם הבירות המקוריות , יינות וקפה ויש אפשרות לסגור את המקום לאירועים פרטיים .
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר