יפעת צימרמן אתר ירדנית, למי שעדיין לא מכיר, נמצא בכניסה לקיבוץ כינרת. האתר מעוצב בהשראת מוטיבים עתיקים מראשית הספירה, עם סממנים תנכיים, ארכיטקטורה מיוחדת ותפאורה טבעית מרשימה של אימא אדמה שמשוררת חשובה סיכמה פעם במילים : "חורשת האקליפטוס, הדקל, הסירה, וריח המלוח על המים…" בתוך חורשת האקליפטוסים ועצי התמר של המקום, עם אוויר זך כל כך שתוצר תל אביבי כמוני כמעט ומתקשה לעכל, ועם צליל ציפורי אמיתי ומצטלצל באוזן, שוכנת מסעדת ירדנית. חלל המסעדה רחב ידיים (יכול להכיל עד 300 איש) ומחולק למתחמים בעזרת מחיצות זכוכית חלבית, המעוטרות בריבועי ברזל רקועים עשויים עבודת יד אומנותית בסגנון אוריינטלי. בעיצוב הפנימי נעשה שימוש נכון בריהוט מסיבי מעץ מלא, המשרה תחושת חמימות נעימה, ומשתלב היטב בתצפית מרשימה על נופי הירדן הנשקפת מהחלונות . בערב, כשמעמעמים את האורות, ומאירים את המחיצות ואת השולחנות באור נרות רך, החלל הגדול מקבל נופך אינטימי, רומנטי כל כמה שאפשר. הוסיפו על כך מלצריות אוריינטליות עטויות שמלות אדומות מסורתיות וחינניות להפליא (ברקמות דרקונים ופרחים), והרי לכם חוויה מונגולית במיטבה. שנאמר: יש אווירה. המסעדה מבקשת להותיר באורחיה ניחוחות של משהו אחר ומיוחד, והתפריט מהווה פונקציה חשובה באידיאה הכללית, ומאפשר נגיעה במגוון רחב של מאכלים מאזורים וארצות שונות במזרח הרחוק. המוטו במקום הוא "אכול כפי יכולתך", והמבחר, כפי שתבחינו במשך, מעניק משמעות נוספת לאמרה הכה ישראלית הזאת. בפתיח הארוחה תתבקשו לבחור מרק (תירס, וון טון, תאילנדי חריף חמוץ) ומיד בהמשך תגיע פלטה הכוללת מגוון רחב של מתאבנים אוריינטליים דוגמת סושי יפני, אגרול ויטנמי (בשרי), אגרול סיני (צמחוני) וחציל מטוגן מצופה בבצק טמפורה מונגולי. בנוסף יוגשו סוגים שונים של סלטים (למשל סלט סיני חמוץ מתוק, סלט כרוב כבוש בסגנון אסיאתי) ליד לחם הבית הנאפה במקום. למנה העיקרית תוכלו לגשת לבופה ולבחור שוק אווז ביין אדום, דבש ושום, כבש בתנור, עוף חמוץ מתוק ותוספות כמו אטריות או אורז מוקפצים בירקות. אפשרות נוספת מומלצת יותר על ידי כותבת שורות אלו, היא לגשת אל הגריל בר המונגולי. על הגריל הלוהט השף יקפיץ, יערבל, יחתוך ויתבל כל מה שרק תבחרו לעצמכם מבר ארוך הכולל מבחר עצום של בשרים (פרגיות, חזה עוף, רצועות בקר, צלעות כבש על האש, סטייק סלמון), ירקות, שמנים, רטבים, ותבלינים. ישנם מתכונים מוכנים לבחירה, שהמקום ממליץ ללכת לפיהם, אבל אם בא לכם להתפרע ולהמציא משהו משלכם, לכו על זה. תוך דקה וחצי של שואו בסגנון מונגולי, חומרי הגלם שבחרתם יהפכו למנה שלכם. בתאבון. רוצים עוד? בבקשה. כל כמה שתרצו. (ואגב, אם הקטע המונגולי לא עושה לכם את זה, אל דאגה. המקום מציע גם מנות בסגנון סיני, יפני, תאילנדי ויאטנמי. רעבים לא תצאו מכאן.) כשהחלטתם שדי, ורק אז, תוכלו לעבור למנה האחרונה. עם הקפה תגיע פלטת קינוח מעורבת הכוללת אננס, בננה, קוקוס ותמרים מטוגנים, פקן סיני וקישוטי שוקולד. בעבור כל המתואר לעיל תיפרדו לשלום משבעים וחמישה שקלים טבין ותקילין. עבור הילדים (עד גיל עשר) תשלמו שלושים ושמונה שקלים. בצהרים מוצעות ארוחות עסקיות הכוללות שני סוגי מרק, עיקרית לבחירה (מהבופה או מהמונגולגריל) סלטים ולחם הבית במחיר ארבעים ושמונה שקלים. אפשר לקיים אירועים במקום (לפי הזמנה מראש) פתוח כל ימות השבוע 12:00-16:00 18:00-23:30
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת