מיקי פרנקל ארוחת טעימות בתמוז מתאימה לאנשים מיוחדים ו/או למאורעות מיוחדים. אם מה שאתם רוצים זה לאכול משהו לפני או אחרי הסרט, אז מין הסתם לא תשבו 3 שעות על ארוחה. אבל אם אתם רוצים להעביר ערב שלם בארוחה, תמוז זו בחירה מצויינת. המחיר אינו נמוך אך בהחלט מוצדק לארוחה כזאת, מאתיים ושמונים שקל. שווה כל אגורה. כבר בכניסה למסעדה רואים מהר מאוד שכל מה שמסביב לאוכל מאוד מרשים, החל במבנה שבנווה צדק עם החלונות הגדולים שדרכם הרחוב נראה הרבה יותר יפה אפילו ממה שהוא נראה מהרחוב עצמו, המשך בחדרים המרווחים הצבועים בכתום נעים, ועד המלצרים האדיבים, שהיו מאוד מנומסים, ולפני כל מנה הם הסבירו בפירוט רב ובמקצוענות מה היא מכילה ואיך נעשתה. אחרי האקספוזיציה לחלק העיקרי: האוכל. זה מה שאוכלים בארוחת הטעימות של תשע המנות בתמוז. מנה ראשונה: ביצת שלו על קצפת מתובלת ברוטב סרטנים, שהיתה מצוינת. מנה שניה: פילה לוקוס נע עם סורבה חרדל ונקודה של רוטב גמבה. על הדג פוזר מלח גס. סורבה חרדל, תחשבו על זה רגע, זה לא דבר שאוכלים בדרך כלל, והשילוב עם הדג היה לא רק טעים אלא גם מעניין, זו היתה מנה כזאת שאוכלים אותה בביסים קטנים ומנסים להבין את שלל הטעמים והמרקמים. מנה שלישית: למנה שלישית אכלנו קרפצ'ו סקלופ עם שמן זית, שמן כמהין וכמהין עם ג'לי של גמבה חריפה ועגבניות תמר מיובשות. זיהינו במנה טעם מאוד דומיננטי של זעפרן, ולמרות זאת המנה מאוד מעניינת ויחודית. עושר רב של טעמים, כשכל טעם מושך לכיוון אחר. מאוד מעניין. מי שיעדיף משהו יותר סולידי יוכל לקבל במקום מנה מאוד מוצלחת של אספרגוס ברוטב פרמז'ן. מנה רביעית: רביולי כרישה ושרימפס בחמאת מרווה עם אויסטר חם. יאמי יאמי. מנה חמישית: רביולי חלמון עם קציפת סרטנים ובצלי שאלוט, שבושל בשמונים וחמש מעלות כדי שהחלמון לא יתקרש (תחשבו על המומחיות של הטבח שצריך לבשל לא בשמונים ולא בתשעים מעלות, אלא בשמונים וחמש מעלות בדיוק). מנה מ-ע-ו-ל-ה. מנה שישית: קוקי סן ז'אק צרובים בשמנת פטריות ספ, סומק ועלי ורדים. מנה שביעית: סורבה לימון במנטה וקארי, שבא להכין אותנו למנה העיקרית. מנה שמינית: מנה עיקרית. דג או בשר. הדג הוכן כך שהעור שלו היה מאוד קריספי, מה שנתן לדג מרקם מאוד מיוחד ונעים לאכילה. מנת הבשר היתה ממש מצוינת וכללה מח עגל, מח עצמות, לשון ואשכים. מתי, אגב, בפעם האחרונה אמרתם לזו שיושבת מולכם במסעדה, תחתכי לי קצת מהאשכים? למרות שכל מנות הפתיחה היו קטנות בגדלן, הן מצטרפות יחד לארוחה בפני עצמה, כך שהגענו למנה העיקרית מלאים. מנה תשיעית קינוחים: עוגת שוקולד עם תפוז מסוכר מצופה בג'לי תפוזים ובקציפת תפוזים, ופרוסת אננס דקיקה (המכונה במסעדה קרפצ'ו אננס) עם תאנה, דבש, פטל שחור וצנובר. אבל אנחנו היינו כל כך מלאים. זה לא אומר שויתרנו על המנה האחרונה, אבל בהחלט פתחנו כפתור במכנסיים ונאנחנו. לסיום סיומת קפה ופטיפורים (שהיו ממש טעימים עד אכזריות: אנחנו מפוצצים עד כדי שכל ביס הוא סכנה, ושמים לנו מול העינים פטיפורים כאלה טעימים?)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת