בת חן כהן מסעדת תאנה לא באה להסתיר כלום אלא להראות. החלל הגדול של המסעדה, הממוקמת ברחוב מדינת היהודים בהרצליה פיתוח, מחולק במחיצות עץ, נחושת וזכוכית אשר יוצרים יחד מגע של חמימות ואינטימיות. הגענו בערב קייצי לחגוג לא' יום הולדת באיחור ופגישה מחודשת ומייד צדה עינינו את הטאבון הממוקם בקצה הבר, כמו איזו שהיא הבטחה למאפה חם ומהביל אשר יגיע בהמשך, ופה לא רק הבטיחו אלא גם קיימו, הרבה יותר מהר מן הצפוי. מתוך המגוון הרחב של מנות הפתיחה (שהן כשלעצמן גדולות ונדיבות) לקחנו פוקצ'ה כמובן, חמה ישר מהתנור, אשר ליוותה בנעימות את סלט הקלמרי. מנות פתיחה נוספות שעלו על שולחנינו היו סלט שרימפס וארטישוק איולי ומנה מצויינת של פטריות פרובנס שמנמנות בגריל עם גבינה. למרות הפיתוי החלטנו בכל זאת להשאיר קצת בצלחת ולא לוותר על העיקריות. המטבח של תאנה עשיר ומגוון בטעם וצבע ומשלב נגיעות ים תיכוניות (עם נשמה והרבה שמן זית) אשר עוברות כעלה רוזמרין לכל אורך התפריט. באופן אישי אני אוהבת שילובים של פירות ובשר, יש משהו בחיבור עם המתוק שנותן לבשר אופי משלו. קחו כבדי עוף על מצע של תפוחי עץ שטוגנו קלות בחמאה והנה לכם אחת מהמנות היותר מיוחדות שתאכלו בתאנה. פריכות התפוחים וחמיצותם משתלבים נפלא עם טעמו ומרקמו של הכבד. מנה לא פחות מוצלחת היתה זו של סלט הסינטה החם. הבשר נפרס בעדינות ובושל בסבלנות והיה חגיגה לחיך. מצאתי את פינת הפטריוטיות והגאוה הלאומית דווקא בתפריט היינות. כל היינות המוגשים הינם מענבי ארצינו. היות ואני נגד החלוקה של אדום לבשר ולבן לכל השאר, הייתי ממליצה בחודשי הקייץ על יינות לבנים, היות והם מוגשים בטמפרטורה קרירה (ואנו הרי סובלים מן החום לא?). אם הגעתם עד הלום על תוותרו על הקינוח. אנחנו החלטנו להישאר בפירות (הו התפוח) וניסינו את הטארט טאטין, שהיה טעים ולא מתוק מידי. לסיכום, ישבנו בצל התאנה והיא עשתה עימנו חסד.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת