נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אורן גירון ב 1994, כשהחליטו אסף, אבי ורונן לפתוח את שערי "בליני" במרכז סוזן דלל , הם דמיינו מסעדה כפרית ביתית בסגנון איטלקי, עם אווירה נעימה וחמה. מקום שבו הלקוח הוא כמו אורח בסלון ביתם הפרטי. אכן, הדמיון הפך מהר מאוד למציאות ו"בליני", הקיים כבר 7 שנים (ורק על זה מגיע לו צל"ש, בהתחשב באורך החיים הקצר של מסעדות ארצנו), אכן ענה על חלומות השלושה. המסעדה שוכנת בלב שכונת נווה צדק. חלל המסעדה מואר באור מלטף, קורות עץ עבות רצות לאורך התקרה, שולחנות מכוסים מפות משובצות, ומטבח המסעדה הפתוח לרווחה, מאובזר, שקט ונקי מאוד. לפתיחה, קיבלנו את קוקטייל הבית, בליני (תשעה עשר שקלים), המבוסס על נקטר אפרסקים קפוא, בתוספת יין אדום. מרענן עולמי. עוד קיבלנו, לעורר את התיאבון, מנה של פטריות ירדן וקבנוס בגריל ברוטב יין אדום מתקתק (עשרים ותשעה שקלים). עכשיו כבר היינו מוכנים למנות הראשונות: קרפאצ'יו פילה בקר (שלושים וארבעה שקלים), שהיה דקיק ובעל טעם לימוני מודגש, חציל פרמזן (שלושים ושניים), פרוסות חצילים מטוגנות ומעליהן רוטב עגבניות וגבינת פרמזן מותכת וחמה, ונאצ'וס פסטה (שלושים וארבעה), שהם משולשי פסטה פריכים מוקרמים עם גבינה, עגבניות, זיתים ובצל ירוק. האנטיפסטי. קיבלנו גלילות חצילים ממולאות בגבינת עזים וזיתים (ארבעה עשר שקלים), שהיו עדינות בטעמן, והוגשו עם לימון ושמן זית, יופי של מנה. פוקאצ'ה פריכה מוגשת לאורך כל הארוחה, עם צלוחית שמן זית וחומץ בלסמי (4 שקלים לסועד, ללא הגבלה). לעיקריות, החלטנו לטעום מכל קטגוריה אפשרית . מהפסטות, טעמנו פטוצ'יני בליני (ארבעים ושמונה), שמגיע עם תרד פסטו בזיליקום, שמנת, עגבניות מיובשות, נתחי חזה עוף מושחמים בגריל, בצל ופטריות. מנה עשירה, גדולה וטעימה מאוד. עוד טעמנו ניוקי ארבע גבינות ועגבניות, שהוגש באלגנטיות והיה טעים מאוד, עשיר וקטיפתי. בבשרים, אכלנו את הסלטימבוקה (שמונים ושתיים שקלים) שזה גלילות עגל חלב, מגולגל על פרושוטו ומוצרלה ומוגש ברוטב מתוק של גראפה, בלסמי ודבש. עוד מנה, פשוטה וטעימה, מדליוני פילה עגל (תשעים וארבעה שקלים), אשר הוגשו צרובים קלות על הגריל, ומוגשים עם מלח גס, מעט לימון ושמן זית. נהדר. מתפריט פירות הים, טעמנו את מנת השרימפס סקמפי (שבעים ותשעה שקלים), אשר הוגשו בליווי לינגוויני, ברוטב עשיר וטעים של יין לבן, עגבניות, חמאה ושום. טרי טרי וטעים מאוד. קיימת אפשרות, להזמין מנה מוגדלת, כמעט מכל קטגוריה בתפריט, לשולחנות גדולים של הרבה סועדים, המוגשות למרכז השולחן וזאת על מנת לחסוך בעלויות או לחילופין לטעום יותר מנות מהתפריט. בשלב הקינוחים צעקנו הצילו. רונן, אחד השותפים, שהנעים את שהותנו, התעקש שנטעם את הספציאליטה של המקום: פנקוטה עם רוטב קרמל, טירמיסו, עוגת סטפאני (מוס שוקולד לבן ובלגי עם אגוזים מסוכרים) וסורבה לימון. הקינוחים (עשרים וחמישה שקלים) היוו סיומת מתוקה וטובה לארוחה עשירה, מפנקת ונעימה. השירות קשוב, אדיב ומקצועי והאווירה, שוב, נהדרת. בחמישה ושישה בספטמבר, "בליני" מקיימת מיזם נופש בהילטון מלכת שבא באילת, לכל המעונין (נותרו מספר מקומות). מדובר במחיר אטרקטיבי של 590 שקלים לאדם, אשר כולל טיסות הלוך ושוב, ארוחת ערב במלון, עם מיטב תוצרת "בליני", מסיבת ריקודים, לינה, וארוחת בוקר. שווה ביותר, ולו רק בשביל לברוח מהמציאות הרועשת והגועשת, לנסוע להירגע מאוכל טוב ואווירה נעימה. פרטים חיוניים: עסקיות (ארוחה מלאה במחיר המנה העיקרית) א'-ו' 12:00-16:00. ארוחת ערב: כל השבוע 19:00-24:00 צהרים שבת: 12:00-16:00. בליני מרכז סוזן דלל יחיאלי 6, נווה צדק תל אביב טלפון: 5178486- 03
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר