מיקי פרנקל בחורף, בימי הגשם, הולכת העורכדינית מפעם לפעם עם חבריה העורכדינים לדיטה ברוטשילד לאכול שם קבבונים. ועכשיו, לכבוד הקיץ שהגיע, יצאנו העורכדינית ואני, למסעדה החדשה של דיטה שברחוב אילת שבסביבות יפו, שהוא מקום לקיץ פאר אקסלנס (מה זה בכלל פאר אקסלנס?). מרפסת. בריזה. מוזיקת עולם. דרגשים. קצת לשתות, קצת לאכול (כמו שאמר נשיאינו לשעבר). ומה צריך עוד? התפריט הוא לא ממש זהה לתפריט ברוטשילד, אבל קווי הדימיון ניכרים. וכן, הקבבונים נשארו. מי שבאמת רעב, יכול לאכול פלפל או כרוב ממולאים באורז ובשר עם פירה. הטעם היה שונה מהטעם שאני מכיר מהבית, אבל זאת מנה גדולה ומשביעה, שמתאימה למי שמגיע לאכול, ולא רק לשבת לנשנש. גם שיפוד הסינטה שמגיע עם תפוח אדמה אפוי ומלווה בצלוחית שמנת לטבילת תפוח האדמה עשוי טוב, ומשביע מאוד. אבל מי שכמונו רוצה לשבת לנשנש אינו נשאר מיותם בדיטה. הוא יכול לקחת מנה של כנפי עוף ברוטב מתוק חריף (שלושים ותשע) מנה, שלדעתי מתאימה להיות מנת הדגל של המקום. כבד עוף בבצל (ארבעים ותשע) זו בחירה מעניינת ומתאימה למי שרוצה לאכול ולא רק לנשנש, אבל לא מאוד רעב. שיפודי אנקריקוט (ארבעים ותשע), שהגיעו עסיסיים מאוד היו גם הם בחירה מעולה. מי שרוצה משהו קל יותר יוכל "לשבת" על אחד הסלטים, למשל סלט גבינה בולגרית, או חצילים מטוגנים ופסטו על ארוגולה. הסלטים גדולים (לא התקמצנו פה), ועשויים מירקות טריים. העורכדינית אכלה את הסלט הזה עד הסוף. (בגלל טעמו, ולא מטעמים פולנים אחרים)אני שהרגשתי הרפתקן אכלתי מנה ייחודית של רוקפור אגסים וסלק (שלושים ותשע), שילוב של שלושה מוצרים פשוטים, כל אחד בעל טעם דומיננטי ושונה, והפלא ופלא הטעמים משתלבים יחד: החריפות מליחות של הרוקפור, המתיקות העדינה של האגס, והסלקיות של הסלק. קיץ. חם. גלידה. לקינוח אכלנו פחזניות עם גלידת וניל ותפוז מגורד, ותותים ברוטב. התותים ברוטב הם הקינוח האולטימטיבי לקיץ: מתוקים אבל לא מידי, פשוטים אבל עם רוטב מיוחד של שמנת קצפתית עם קרם דה קסיס. בהחלט עשו לנו את זה. דיטה (הסניף החדש) אילת 7 ת"א 56178774 03 כל השבוע 24 שעות.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת