נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל הבלונדינית היא חובבת בריאות נודעת. כל יום היא הולכת לחדר-כושר עם המאמנת האישית שלה. בגלל זה היא יותר ממטר ושמונים של שרירים מסוקסים (בעיקר שריר היד האחורית). ובגלל זה היא אוכלת רק דברים בריאים. אז חמוש בבלונדינית גדולה, נסעתי לאשדוד. למסעדת הדגים "אספניה", כי דגים זה בריא. אספניה היא אחת מאותן מסעדות סודיות שנוסעים אליהם במיוחד ורחוק. מסעדות שיודעים שגם בעוד שנה הן תהיינה שם. מסעדות שהן לא עוד מסעדת פוזה, שהיום הן משקיעות, מחר מזלזלות ומחרתיים נסגרות. זו מסעדה של לקוחות קבועים שמגיעים שוב ושוב, כבר יותר מעשר שנים. המסעדה קיימת כבר תשע עשרה שנה (!). לבאים מוגשות מנות פתיחה. הלבנה, להבדיל מהמקובל לא הייתה חמוצה אלא רק חמצמצה ומאוד מזכירה שמנת. שנינו מאוד אהבנו אותה. החצילים על האש היו בטעם של על האש, כאלה שעושים בבית. השום הצלוי גם הוא מאוד טעים. ואת מי שלא אוכל חריף, אני מזהיר כבר עכשיו מהפלפל החריף. בנוסף למנות הפתיחה הזמנו שתי מנות ראשונות. פטריות טריות מוקפצות בשום, שהוגשו בצורה מאוד מרשימה בתוך כונכיה, וביצי דגים אנדלוסיים. הבלונדינית הגבוהה לא העיזה אפילו להתקרב לביצי הדגים, אבל אני מאוד אהבתי אותם. המראה די מזכיר קישקע, המרקם מזכיר בורגול, והטעם הוא טעם עדין של דגים. מאוד מיוחד. למנה עיקרית שנינו הזמנו דג. בהשפעת הענקית הבריאה שנינו הזמנו את הדג על הגריל ולא מטוגן, ולשתיה הזמנו מים. גם כי מים זה בריא, וגם כי דגים הולכים טוב עם מים, או לפחות שוחים טוב במים. שני הדגים, אמנון וברמונדי, הגיעו עסיסיים מאוד. בכל הזמן שאכלנו ראינו את המלצרית מסתובבת עם מגש של קינוחים (מעשה ידי אשת בעל הבית, גילינו אחר כן). וכבר מהתחלת הארוחה, איימה יד הברזל שהיא לא אוכלת לא קינוחים, לא שוקולד, ולא שום דבר משמין. בבוא הרגע הגורלי, הזמנתי עבורי פירמידת שוקולד מריר ממולא בקרם שוקולד תפוז. לה הזמנתי קרם אפרסק-וניל, כשאני נשבע שזה לא בשבילה, ושאני אוכל את שניהם. כשהגיעו הקינוחים, העיפה אותי עוגית מלכת הבשן ביד קלילה, ואכלה בעצמה את שני הקינוחים. טוב נו, גם אני אכלתי מהם. ומאוד נהניתי. אספניה. אבא הלל סילבר 5 באשדוד 8563823 08 אפריטיף ודג למגיעים ביום ו' מאחת וחצי. פלמנקו וערבים ים תיכוניים כל יום חמישי בערב. בקבוק יין חינם למגיעים דרך האתר (ראה בצד ימין) פתוח: א' עד ה' 11:00 עד 01:00 שישי: 10:00 עד כניסת השבת מוצ"ש: עד 01:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר