בת חן כהן מיקה שרון הביאה לתל אביב את הפיוז'ן, כמו שהייקים הביאו את בתי הקפה של תל אביב הקטנה, והיום מיקה היא עובדה מוגמרת בנוף המסעדות של הסיטי. המטבח אקלקטי, נושק מזרח ומערב, מצטיין בחומרים מעולים במינימום טיפול ובשילוב טעמים ייחודי. חזרתי למיקה אחרי הרבה זמן ושמחתי לגלות שהרבה לא השתנה. מצאתי רמה הגבוהה של שירות (מלצרים שמדקלמים אבל גם מבינים), יכולת ליצור אינטימיות בחללים גדולים, ותפריט שהתחדש תוך שמירה על אופיו הייחודי וטעמיו. אני ממליצה לבוא בחבורה כדי לנסות ולטעום כמה שיותר מנות ואל תפסחו על מנות הספיישלים המשתנות בכל יום. אנחנו פצחנו במרק בשר סרטנים עם אספרגוס ונטיפי ביצים, המרק היה עשיר בבשר וחצוף בטעמו החריף. המשכנו עם סלט ארוגולה קליל עם טמפורה גבינת עזים, עוגת סרטנים מצוינת וקלמרי ממולא בצ'וריסוס, עם למון גראס . הצצתי בתפריט הסושי ומצאתי בו את השילובים שכל כך מתאימים למטבח הסושי הניו יורקי, פירות עם דגים (סלמון מעושן עם פפאיה) ותיבול איטלקי לסושי כמו רול הילוטייל בפסטו עירית, טמגו ואבוקדו. העיקריות היו שילוב של ים ויבשה. מיקה בוחרת להגיש תפריט שאוהבי הים יתענגו עליו, ואנשי היבשה לא ירגישו מקופחים. ככה נחים זה לצד שוק טלה, שתובל בעדינות ובושל זמן ארוך כך שהוא רך ונימוח וקדירת פירות ים מעולה בחלב קוקוס, צ'ילי וסאקה מנה גדולה מגוונת ועשירה (וחבל שנגמרה) ופילה ברמונדי בציר מולים ולימון כבוש של מצע עלי תרד. קינחנו בעוגת שוקולד חמה עם גלידת דבש ווניל ורוטב הדרים ופאי פסיפלורה קליל עם סורבה מנגו. עם חיוך רחב על השפתיים, ועל בטן מלאה יצאנו א' ואני ללילה קיצי בעיר שלא נחה לעולם.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת