אלדד בן תורה הביקור במסעדת "אלכסנדר", גרם לי להבין סופית את סוד קסמה. אלכסנדר בשבילי היא כמו אקסית מיתולוגית, לא משנה היכן עוד אוכל וכמה רחוק אגיע, תמיד אתרגש מפגישה מקרית ואזכור לה חסד נעורים. אלכסנדר ביהודה מכבי, ששורדת היטב כבר חמש עשרה שנה (נצח במונחי המסעדנות הישראלית), הייתה המרכז הקהילתי שלי בתחילת שנות התשעים. המלצריות היו הבנות המבוקשות במתחם, התור בכניסה חסם לי את הדרך הביתה, והשירות הקדים את זמנו בכמה שנים טובות. בביקור הנוכחי שמחתי לראות שאלכסנדר טורחת לא לשקוט על שמריה, למרות קהילת המעריצים הקבועה. הן ברמת העיצוב, הן ברמת התפריט שמתחדש בכל עונה, והן ברמת השירות שהיה יעיל, נעים ומקצועי. אלכסנדר, שמוגדרת כיום כ"ביסטרו" מציעה תפריט קומפקטי, עשוי היטב. המסעדה מתאימה עצמה לשעות היום. בבוקר, אווירה פתוחה ומוארת, בצהרים היא עוטה על עצמה מראה יותר עסקי (בהתאם לקהל), ובערב "לוק קלאסי" ואינטימי (נרות שמאירים עיטורי ברוק וכו'). פתחנו בשתי מנות ראשונות :קרוסטיני כבד אווז בריבת בצל, ופילה דג מרלן על מצע רוקט צנוברים ועגבניות, שתיהן מעולות. (טוב, הקרוסטיני היו טובים יותר אם אני חייב לבחור). לעיקרית קיבלנו את המלצתה של מיכל, מנהלת השירות, וקיבלנו טורטליני פפרוני ברוטב שמנת. למרות הנועזות של המנה (שנתיים באיטליה ולא נתקלתי בהרכב הזה) המנה הפתיעה בטעימותה. הטורטליני לא בושלו יתר על המידה והמנה הותאמה לחיך הישראלי הפיקנטי. המנה העיקרית הנוספת הייתה נתחוני עוף קייגון ברוטב טריאקי שהצליחה להוציא מניתחוני העוף המוכרים טעם מרענן וייחודי. (טוב, בניתחוני עוף אלכסנדר מומחים כבר שנים). לסיום קינחנו במוס גבינה בכרמל שהיה מצוין, וגלגלי מרנג ושוקולד ששינו את יחסי השלילי למרנג לפחות עד הודעה חדשה. ארוחה זוגית כזו אמורה לעלות בסביבות מאתיים ש"ח לזוג לא כולל יין (אנחנו התכבדנו בשיראז אדום אוסטרלי, מומלץ ) שתי עובדות שחשוב לדעת על אלכסנדר: 1. החל מ 7 בבוקר ארוחת בוקר ("גולת הכותרת" ע"פ מיכל) הכוללת 10 פנכות (מאזטים) של גבינות ריבות וסלטים. 2. העסקית המאוד משתלמת ב שישים ש"ח בימים א' עד ה' 12:00 עד 17:00. ניתן לערוך אירועים שונים במקום. פתוח כל השבוע מ7 עד לקוח אחרון יהודה מכבי 61 תל אביב 6049960 03
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת