אשר וטורי במשך שנים היה יוצא עובד הדייג אל הים מטיל רשתו וחוזר הביתה עמוס שלל. יום אחד החליט יחד עם אשתו לפתוח מסעדת דגים כשרה. כך נולדה דניס הממוקמת בפינת רחוב פרישמן הירקון בתל-אביב, איפה שפעם הייתה "פונדג" למי שזוכר. דניס הוא שם של דג, המוכר לנו יותר בשם צ'יפורה. אחד הדגים היותר מרשימים שמנפק לנו הים התיכון. הגענו לדניס בשעת צהרים שקטה. שמש אביבית קיצית חמימה, בחוץ אנשים ממהרים, פקקים, צופרי מכוניות. דניס ממוקמת במקום מרכזי, אך עם כניסה צדדית, מה שמאפשר לבאים להימלט משאון היום, ולצלול אל התפריט. צללנו. התפריט מבוסס בעיקר על דגי ים. אחר כך יתברר לנו, כי הבעלים הנו גם סיטונאי דגים המספק ממרכולתו למיטב מסעדות הדגים הנודעות של תל אביב, מה שמאפשר לו לבחור לדניס שלו, את המיטב מן המיטב. בורי, סול, ברבוניה, בס, לברק (זאב הים), צ'יפורה, וכן דג היום המשתנה מדי יום תלוי במצב רוח של הים. פתחנו בפלטות סלטים ביתיים מצוינים. טעימים במיוחד היו סלט לבבות הדקל בתחמיץ, וביצי האלתית (סלמון) . שני סלטים טעימים נוספים שהוגשו היו כבד הדגים, וסלט השף עם טונה. לעיקרית הזמנתי דניס שהגיע מנוקה היטב, ופרוס לשניים. שותפי לארוחה בחר בסטייק מוסאר, המשתווה בטעמו לדג הלוקוס. הדגים מוגשים ברטבים מיוחדים המותאמים לסוג הדג. את הדניס שלי לקחתי ברוטב צלפים יין וחמאה, שותפי בחר בפרובנסל. שתי המנות, היו "טובות בשר" כיאה לדגים טריים מן הים. קינחנו בפרפה בשוקולד ובמתוקי הבית המורכבים ממיני פרות ננסיים ממותקים. לא דיאטטי במיוחד. אבל מי סופר קלוריות. פסק הזמן שנטלנו אני ושותפי מן העבודה הגיע לצערנו לכלל סיום. לפני שנפרדנו איש איש למקום עבודתו, הבטחנו לעצמנו לסמן את דניס, מסעדת הדגים הכשירה של תל אביב, כמקום שבטוח נחזור אליו, ובקרוב. המקום פתוח בימים א' עד ה' בין השעות 1200 עד 2300 ניתן לערוך אירועים עד 40 איש. גישה לנכים. דניס פרישמן 8 ת"א 5222948 03
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת