בת חן כהן היום אני כבר לא מתביישת להודות שאת הטיולים שלי אני מתכננת סביב המסעדות באזור ולא סומכת בהכרח על משהו אקראי. ושהשמחה רבה והאביב כבר בא אין לי יותר תירוצים ואני שולחת את עצמי לצפון, שבשנים האחרונות הוא כבר הרבה יותר מקרוון של הסוכנות העונה לשם צימר ומחומוסיה העונה לשם מסעדת גורמה. הצימרים נראים היום כמו חלומות שוויצריים והמסעדות הן פנינות קולינריות משובחות. "בבית של רפא" ממוקמת בלב אתר השחזור של המושבה ראש פינה, במרתף ביתו של פרופ' המר, מגדולי חוקרי המלריה בארץ. מבנה האבן עם הקשתות הוא מקלט צונן מחומה של השמש בקיץ, ומחבוא לאוהבים בכל עונות השנה. רפא מבשל לאורחים את מה שהוא אוהב לאכול, בלי יותר מידי פילפולים, אוכל שהוא שילוב בין הבית בארגנטינה (בחיי שאלו היו אמפדנס בטעם בלתי נשכח) וניואנסים אירופיים גליליים. כיאה לאנשי האיזור מציע רפא תפריט יינות ארצנו, אשר מרביתו מהיקבים בסביבה. לראשונות ניסינו והתאהבנו באמפנדס שטוגנו זמן קצר לפני ההגשה והראו מידה ניכרת של פריכות חום וטעם עשיר, וכן מנה של לשון בתחמיץ. בעיקריות אני ממליצה לקחת את אחד מתבשילי הקדירה המעולים, הבשר המתבשל זמן רב סופג את טעמים ויוצא רק ונימוח. אנחנו ניסינו את קדרת הכבש עם סל תפוחי אדמה ברוטב לימון ורוזמרין שהייתה מצוינת. מנה נוספת בריחו של אביב היא הסטייק על פלנצ'ה (מחבת ארגנטינאית) ברוטב שמנת תפוזים, שילוב עדין שנותן ארומה וחמיצות מתוקה לבשר. תפריט הקינוחים משתנה, פרפה פירות היער היה מעולה וחמצמץ, וה crave למתוק השלמנו עם קרפ סוזט עדין. המלצרית סיפרה לנו שהצוות פה קבוע כבר שנים כי זה כמו משפחה, וזה בהחלט ניכר ומבורך. אם החלטתם לקפוץ בצהרים, תחשבו מראש איפה אתם עושים את האתנחתא שאחרי, אולי טיול איטי במושבה יפיח בכם כוחות מחודשים, ואם אתם באים בערב, הזמינו מקום מראש (וגם באחד הצימרים בסביבה) כי הבוקר של מחר אומר יקיצה בלב עמק החולה בפריחה הגלילית ובאוויר הכי צח והכי רחוק שאפשר למצוא מתל אביב. בבית של רפא בית פרופ' המר, אתר השחזור ראש פינה, 6936192 04
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת