אשר וטורי ערב שבת, צפת. חוץ מחסידי בראסלב ששרים בקול בישיבות הסגורות שלהם, והקור המקפיא של פברואר, קשה למצוא דבר מה לחמם את הלב. כרטיס קטן וסימפטי בקבלה של בית המלון שלנו, כיוון אותנו אל "גן עדן", מסעדה בשיפוליה ההרריים של צפת. 9 בערב, אנחנו מתייצבים שני זוגות. בפנים עיצוב של בנין אבן ישן, עם אח עצים שדולק כל הערב. קומקומים של קפה נחים על הקמין, תורמים את שלהם לאווירה. לגן עדן קצב משלו. האוכל מגיע לאט לאט ולאף אחד אין בעיה עם זה. זה חלק מהאווירה שאתה מחפש במקומות כאלה. לראשונות (בסביבות שלושים ש"ח למנה) הוגשו סלטי אנטיפסטי והם היו מצוינים. לידם הונחו שיפודי הגבינה על מצע ירקות וכיסוני תפוחי האדמה המוקפצים שהיו נפלאים. אנחנו לא מוותרים על מרקים. זוגתי ואני מעדיפם את מרקי העגבניות, הזוג השני מעדיף מרק בטטות. שניהם בסמיכות הראויה. לעיקריות (סביבות ה שבעים ש"ח) הזמנו ככה: דניס בגריל מוגש בעלי גפן, פורל ביין ושום, וסטייקים של סלמון בעשבי תיבול. כל אחד מאתנו זכה לטעום מהכל. התחושה: התפעלות. הטעם מושלם. עוד כוס יין קברנה סובניון, המחוגים נעים במהירות לעבר אחת בבוקר. אין חשק ללכת הביתה. לפני סיום אנו מספיקים לטעום מן הקינוח המומלץ כאן טראפל שוקולד ברוטב וניל. כשנוסעים צפונה לשאוף אוויר צפתי ומחפשים גם אוכל איכותי לגן עדן יש בהחלט מה להציע. המקום מציע אפשרות לאירועים ושירותי קייטרינג גם למרכז הארץ. פתוח כל השבוע מהבוקר ועד חצות. גן עדן הר כנען, צפת. 6972434 04 704907 050
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת