נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל מסעדת ניני בתל-אביב, שינתה את מה שאני חושב על אוכל כשר. ולא סתם כשר גלאט כשר. איפה יוצא לאנשים מכוחותינו, שאינם נמנים על המגזר הדתי לאכול אוכל כשר? בדרך כלל או במסעדות פועלים למיניהם, או ברשתות מזון, או בבתי מלון. כאשר לאחרונים יצא שם (ובצדק!) של מגישי אוכל מפואר אך לא טעים. בניני אכלתי אוכל צרפתי משובח וגלאט כשר. הוא לא היה טעים למרות שהוא היה כשר, הוא פשוט היה טעים. למנה ראשונה אכלתי כבד אווז משובח שהיה ורוד בפנים ואפרפר בחוץ כמו שצריך. למנה עיקרית אכלתי צלע בקר ברוטב יין אדום בציר בקר ומח עצם, שבושל עם ירקות שורש. הרוטב היה סמיך ומשובח, והיה אפשר להרגיש שעבדו קשה עבורו. את המנה ליוו ירקות שורש מוקפצים. שאלתי את הטבח לסוד הטעם המיוחד של תפוחי האדמה, והוא גילה לי (בסוד) שהם מוקפצים בשומן אווז. בניני מלבד אוכל צרפתי קלאסי, יש גם אוכל טוניסאי למשל בקטאז', שהוא לביבת תפוח אדמה ממולאת בשר וביצה ומנינה שהיא פשטידה קרה. קינחתי עם קינוח צרפתי אחד: גלידה קרמל עם שקדים וצימוקים, וקינוח תוניסאי אחד: אריסה, שהיא עוגת סולת מתוקה. מאוד נהנית!י ניני, בן יהודה 182 ת"א 5290597-03 כשר
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר