נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בת חן כהן

יש משהו בשדרות רוטשילד בתל אביב
שעוזר להרחיק את שאון העיר, גם
באמצע השבוע, ולהלביש את העוברים
ושבים במעטה קל של אירופאיות.
אחה"צ ובערב קהל המטיילים בשדרה
כולל הורים צעירים לילדים קטנים
ולכלבים משתוללים המוצאים זירת משחקים
ונגררים אחרי צאצאים מצויידים בשקיות
עם תפוח עץ מקולף או בדוגי בג על אמת,
בהתאמה.
לא ראיתי הרבה זוגות שמחפשים רומנטיקה
לעומת זאת ראיתי הרבה רכבי שטח עירוניים
החונים על השדרה. (סוג של עבירות)

מסעדת דיטה, פורשת שולחנותיה קרוב
לשפת המדרכה וקוראת לעוברים ושבים
להתרווח ולנוח מעמל יומם.
לנועזים אשר נכנסים פנימה מתגלה בר
מרווח ועשיר באלכוהול המשרת את היושבים
ברי המזל שמצאו מקום, וגם את העומדים
מסביבו השותים את הדרינק של אחרי העבודה.

בחרנו להתיישב בחדר הפנימי של
המסעדה שלצידו גילינו חדר קטן יותר
המיועד לאירועים פרטיים.
כך נפגשנו ידידי ר', ואני, לערב שכולו
אוכל ושיחת בנות.
השחזנו סכינים ולשונות ופצחנו במנות הראשונות.

טעמנו לבנה גלילית חמצמצה בתוספת
של שמן זית, נענע ואגוזי קשיו, שילוב מעניין
ומפתיע המשתלב להפליא עם החצילים
המטוגנים המוגשים יחדיו. מנת עלי גפן
הממולאים אורז הוגשה עם רוטב יוגורט
ומלפפונים עדין.
לצד כל אלה קיבלנו גם את חמוצי הבית
שהגיעו יחד עם מנות הפתיחה והיו מעולים.
לצמחוניים מציעה דיטה מגוון סלטים גדולים
בממדם, נדיבים בתוספות וחזקים ברוטב הויניגרט.

התאכזבתי לגלות שאת החמין המעולה
(טשולנט בלשון התפריט) מגישים רק בשבת
וכמובן שרק בחורף. היות שבאותו שבוע
פקדה אותנו שבת חורפית משהו,( רק
אצלנו ממטרים קלים משולים לחורף),
שמתי פעמי לדיטה בשנית, ואני
חייבת להודות שזה השתלם.

לעיקריות הזמנו מנה גדולה של קבבונים
קטנים ועסיסיים המוגשים עם רוטב
אדום, טחינה ירוקה למטבלים, תפו"א
וגלדי בצל על האש לתוספות. אכלנו
אותם בידיים בלי בושה.
מנת הכבדים בפטריות וביין אדום הפתיעה
בטעמיה, לכאורה מנה שיש בה ניואנס
מתוק, אבל בעלת הבית(דיטה) הוסיפה מעט
פלפלים חריפים קצוצים ולא מורגשים
למראה אך בעלי נוכחות עדינה בטעם
אשר הופכים את המתיקות לעקצוצי חריפות
מלבבת.

כילדים טובים ממשפחות פולניות, לא
בגנטיקה כי אם בסמנטיקה, בעודנו
שבעים ומתלוננים על קשיי העיכול
והעייפות שנופלת, לא יכולתי לשכוח את
הביולוגיה למתחילים מבית מטבחה של
אמא שלי. לכל ילד יש שתי קיבות
אחת לאוכל והשניה לקינוח. למרות שלא
זוכים בגין ידיעת עובדה זה לנקודות
נוספות בבחינת הבגרות בביולוגיה, ההפך
הוא הנכון, זוכים תמיד לסיומת מתוקה
(או בגרסה הצרפתית גבינתית מסריחה
ומשובחה) לכל ארוחה.
בדיטה מצאתי שבתחום הקינוחים יש
את הסקטור המתוק, הכולל פחזניות
ממולאות בגלידת וניל ברוטב המומלץ של
דבש תמרים ופאדג' אמיתי לאוהבי
השוקולד מחד, ואילו אנו בחרנו ללכת על
הקינוח הקליל יותר ולהסתפק באגסים
ביין ובקפה.

לסיכום, המקום מציע תפריט מגוון, וגם
מקיים תוך שהוא מזכיר בחלק מהמנות
טעמים של פעם ובאחרות שילובים שעושים
חגיגה בפה. העובדה שהוא פתוח 24 שעות
יוצר קונספט של בית קפה, פאב
ומסעדה המאפשרים לכל אחד למצוא
את הדיטה שלו ולהרגיש כמו בבית.

מחיר ממוצע לסועד לארוחת ערב 120 ש"ח

דיטה שד' רוטשילד 61 ת"א .
טל': 03-5284866

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר