מאת: בת חן כהן כשמשפחת ברם החליטה לחזור לארץ משהות בת כמה שנים בדרום אפריקה החליטו זאב ורוחה להחזיר איתם גם את הטעם. מסעדת Black Steer, היא לא רק מקום לאכול אלא גם "לתפוס אווירה", אולם אוכל רחב ידיים ומרווח, שולחנות עץ, קירות צבועים בכתום חום יוצרים יחד אווירה חמימה בתוך מתחם המסעדות וההי-טק של הרצליה פיתוח. כחמש שנים פועלת המסעדה בהרצליה, ולפני כשנתיים הצטרפה האחות הקטנה בראש פינה המציעה גם אפשרות ללינה כפרית. ישיבה קצרה והאזנה לשולחנות ליד מביאים אותי לשאול מאיפה כולם יודעים מה זה "מאנקי גלאנד" (רוטב על בסיס צ'טני אפרסקים עם מעט חריפות) מתי חזרו הממוטות לארץ, ומה זה לעזאזל "צ'קולדה"? אז העזתי, שאלתי וקיבלתי הסבר מפורט מאורי, מבעלי המקום, ומהמלצרים אשר גילו לי חלק מהסודות של המטבח הבשרי הדרום אפריקני ולמה הישראלים אוהבים אותו כ"כ. כמתאבנים "בשריים" ניסנו את הבורוורס, שזו נקניקיה כפרית שלא דומה לאף קרובת משפחה נקניקייתית אחרת שאני מכירה, שווה לנסות, ואת ה"באפלו" כנפי עוף, שהגיעו ברוטב מתקתק ונאכלו בידיים . שתי מנות צמחוניות חמות, אחת פטריות ירדן מטוגנות עם רוטב שום עדין והשניה, המאוד מוצלחת, של פטריות פורטבלו משופדות וצלויות בגריל עם רוטב סטייק טעים במיוחד, היו תחילת המסע שלנו ליבשת השחורה. ידענו שצריך להשאיר מקום אבל ידידי א. לא עמד בפיתוי וטעם לחם שום שהיה לדבריו מצויין, פריך בחוץ ועסיסי מבפנים. לעיקריות הזמנו ספר-ריבס ואנטרקוט. הספר-ריבס (ששת מאות חמישים גרם) ברוטב ספר-ריבס מתוק סמיך ועשיר שכמו יתר הרטבים במקום מיובא מדרום אפריקה וניתן למצוא אותו בכל רשת המסעדות של Black Steer בעולם. הצלעות היו עשויות היטב, וגם הן נאכלו בידיים. נראה שזו אפילו המלצת המקום כי הן הגיעו עם מטליות לחות. ואנטרקוט (שלוש מאות גרם של גאווה) שהיה עסיסי, עשוי מדיום ומוגש ברוטב סטייק שהוסיף טיבול ולא השתלט על טעמו הטוב של הבשר. המנות העיקריות מוגשות ע"ג פלטה חמה עם שתי תוספות לבחירה (צ'יפס/תפו"א אפוי/טבעות בצל/ סלט קטן) האמת היא שחבל היה לערבב שמחה בשמחה והן נשארו מיותמות על הצלחת. אוהבי הבשר ימצאו פה מבחר גדול של בשרים אשר נחתכים ומיושנים במקום ועל הכנתם מופקדים גרילרים מקצועיים שהובאו במיוחד מדרום אפריקה. המבחר גדול, וכולל גם עופות, דגים שילובי צלעות ועוד… אבל האתגר האמיתי הוא ארוחות "ממוטות" (הן חזרו) - מנה לפי משקל לבחירתך. אוהבי היין יגלו תפריט יינות עשיר, מיקבי דרום אפריקה וגם מקומיים. אז מה זה צ'קולדה (Jackolada)שאלתם? זה שילוב מנצח של מעין מאפין שוקולד חם טובל (וכמעט טובע) ברוטב שוקולד סמיך וטיפה מריר, בתוכו נחה קוביית שוקולד לבן ובצידו, לאיזון בין החם לקר בין השחור ללבן, כדור גדול במיוחד של גלידת וניל מעולה. המקום מתאים גם לילדים. ארוחות עסקיות לצהרים, שפע חניה וגישה נוחה לנכים, ראיתי גם שיש פה חדר פרטי מרווח ומאובזר בכל הטכנולוגיה (וידאו, מקרן וחיבור למחשב) שיכול להפוך כל פגישת עבודה לשילוב מוצלח בין Business & Pleasure. אנחנו נהנינו.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת