נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אריה שכטר לאסקימוסים יש עשרות מילים כדי לתאר סוגי שלג. לבדווים יש לא פחות מילים כדי לתאר סוגים של מדבר ושרב. בפאפאגאיו לא מתארים סוגי בשר, אלא מגישים אותם. 13 סוגים, לא פחות. ניחוח הבשר מקדם את פניך מיד עם כניסתך למסעדה, על האסכלה שממולך, המזינה את המסעדה באותנטיות, כמו גם לבושם של המלצרים ואמני צליית הבשר. מונחים לפניהם נתחי הבשר בשלמותם, אותם הנתחים אשר יגיעו לשולחנך מאוחר יותר, ובכמויות כרצונך. שכן יש לדעת זאת, כי יש רמזור על השולחן. כאשר האור ירוק, אות הוא למלצרים להגיש. ואילו כאשר אדום הוא, יפסיקו. אתה נח עתה, "כי רווח תשימו בין עדר ובין עדר.." אתגר לא קטן נטלה על עצמה המסעדה – לרצות את הסועד הישראלי. על טהרת הבשר וגם ככל שיתאווה ליבו. אל שולחננו הגיעו מנות הפתיחה – כנפי עוף ברוטב ברביקיו. אלה הושרו ברוטב מתקתק עם קןרטוב של חריפות. מנה טעימה, כמו גם בשר ההודו שנלווה אליה. מבין העיקריות, ראשונות נחתו על שולחננו צלעות עשויות על האסכלה. פרוסות לאורכן היו, כמעט ללא תיבול. מנת בשר נטו. אפשר אמנם להשתמש ברטבים הנמצאים על השולחן, אבל ידוע, הרי, שבשר באיכות טובה אינו זקוק לשום עזרה. לאחר מכן הגיעו האנטריקוט, אשר היה פרוס מנתח אנטריקוט רחב ממדים, ואיתו נתחי סינטה עשויים נא. אלה, לאחר טיפול מקצועי, הופכים פריכים מבחוץ ועסיסיים בפנים, ככל שאתה מגיע עמוק יותר ללב הנתח. שימוש נכון בכל חלקי הבשר, הופך חלקים הנחשבים חיוורים למלאי ברק. חיתוך נכון של הבשר, ההשרייה, ומינון הצלייה הנכון הם הכרחיים להצלחת טעמו של הבשר ו"פאפאגאיו" משתדלת לעמוד במשימה הלא-פשוטה בכבוד. הבשרים לוו בסלטים, לצמחוניים קיימת מנת סלמון מעושן, המגיע בעישון חם, אכם מנה מוצלחת אך אבודה משהו בין כמויות הבשר מסביב. את הקינוח, שהיה מנת "סמבה" על בסיס שוקולד בקושי סיימנו. מבחר הקינוחים במקום הוא רחב וההקפדה על איכויותיו יוצרת אקורד מנצח ל"סיר הבשר" וזאת בפחות ממאתיים שקלים לזוג.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר