נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
רומן לסקר "בלה ונציה" היא "טראטוריה", כלומר אחת מאותן מסעדות איטלקיות קטנות ומשפחתיות שלא תמיד נמצאות בחזית ושתמיד כיף לגלות. ולמעשה, בלה ונציה עונה על הגדרת ה"טראטוריה" בכזו דייקנות, עד כי אפשר לחשוב אפילו על יד הגורל. אפשר להתחיל מהמיקום. “בלה ונציה" ממוקמת בסוף סמטה קטנה באיזור התעשייה של הרצליה פיתוח. מי שלא בא במיוחד לשם, לא יגיע. למסעדה גם אין שלטי פרסומת בולטים במיוחד ורק כיתוב לא גדול מעל דלת הכניסה ולוח שעליו כתובות בגיר מנות היום מסגירים את הצפוי לסועדים. כשהגענו לבלה ונציה, המקום היה מלא למחצה. החלל הפנימי רק מגביר את אפקט ה"טראטוריה". שני חצאי מפלסים, מספר לא רב של שולחנות, מורוחקים הזה מזה (יופי), מכוסים במפות בד. ב"בלה ונציה" נוהגים להציג לסועד קערה ובה כל סוגי הפסטה המוגשים במקום. כולם, מלבד הפנה, נעשים בעבודת יד במקום. מרשימה למדי היא הפסטה השחורה, שהצבע שלה הוא תוצאה של תוספת דיו קלמרי. נחזור אליה בהמשך. בשל צרוף מקרים תמוה גם לש' וגם לי היה מצב רוח למרק. ש' הזמין מרק עגבניות ואני בחרתי בביסק סרטנים. המרק של של ש' הי אדום עז ובמרכזו היה כתם של שמנת שההחמיצות שלה שתלבה יפה בטעמי העגבניה. ש' נהנה אפילו שהודה כי לא אוהב עגבניות. את הביסק שלי היה אפשר לאכול במזלג. צבעו היה ורדרד צהבהב וטעם בשר הסרטנים היה מורגש ודומיננטי. שני מולים וכמה שרימפסים וקלמרים היו הפתעה נעימה והיה כיף לשלות אותם. בקבוק השרדונה גמלא שהגיע היה הפוגה נעימה, בעיקר ביחד עם צלוחית הקרוסטיני שהגיעה בהתחלה. חיכינו להמשך. צרוף המקרים התמוה רק התגבר כשהתברר ששנינו רוצים פסטה. ש' רצה בולונז ואני בחרתי לי את הפסטה השחורה עם פרות ים. את דעתו של ש' על המנה שלו אפשר לשפוט לפי התוצאה. הוא אכל לאט ולא השאיר כלום בצלחת. רוטב הבולונז, שהוא רוטב עשיר מאוד שמבוסס על בשר בקר טחון, עלול להיות דומיננטי מדי ולהאפיל על הטעם הנייטרלי של הפסטה. זה לא קרה והמנה היתה מאוד מוצלחת. בצלחת שלי שחו פסטה שחורה, מולים, שרימפסים וקלמרים ברוטב חמצמץ-עדין והמנה היתה מנת אליפות. שילוב הטעמים היה מוצלח מאוד ובמבחן העליון - הטריות של פירות הים – המנה עמדה בכבוד. מומלץ. סורבה האשכוליות הקליל היה רק מתבקש. הסורבה הגיע בכוס יין והיה דחוס במידה, אך עדין בטעמו. הטרנד האחרון של בלבול הסורבה עם מאכל קפוא אחר, הנקרא "ברד", כנראה פסח על "בלה ונציה". המקום פתוח מחצות היום ועד חצות הלילה ועל השרות יש לנו להגיד רק מילים טובות.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר