לתפוס ראש על הדג דוד ישראלי מיד בכניסה, הסתכלנו, ע' ואני, זה בזה במבט של ניצחון. את פנינו קיבלו בברכה מזגן בלתי מתפשר ומוסיקת ג'ז על רקע צבעי פסטל נעימים ומרגיעים. המלצרית הפתיעה כשהניחה על השולחן קנקן תה משופע בפלחי קרח וקינמון, אשר היו פתיח מקורי ומרענן. השולחן נראה קצת גדול לשנינו, אולם בהשוואה לכל הפעמים שמידת השולחן היא בעייתית דווקא מן הצד השני, הרי שנותר רק לברך על כך. "בר ים" קיימת מזה שבעה חודשים על חורבותיה של מסעדת "לה מר", הקרויה על שמו של ציורו המפורסם של מאטיס. העיצוב נעשה בהשראתו של מאטיס. ניר, הבעלים, הוא חובב מושבע של מאטיס ושמר על הגחלת. במיוחד אמורים הדברים לגבי הבר ,שרובו ככולו , מהווה הגדלה של הציור הנ"ל .מומלץ לגשת ולהתרשם מקרוב. על פי הבעלים, אשר לו רקע עשיר בתרבות הקולינרית – בעברו מופיעים "מי ומי", 206 ו"דלי דג", המסעדה מיועדת לכל סוגי הקהלים כשהמוטו הוא לא לפסוח על התיירים שנמצאים באזור. זאת הסיבה שבקולקציית הסלטים שהוגשה לפנינו - סלסה עם כמון ,כרובית עם רוטב חרדל , איקרה ,טחינה ,חציל ,כרוב ,מטיאס - הגיע גם חומוס. חומוס אליבא דניר הוא חלק אינטגרלי מההוויה הישראלית ,ואין סיבה שלא יתלווה אפילו לשרימפס ברוטב חמאת שום. רוטב הסלסה היה הטוב מכולם. האיקרה הייתה מושקעת ושאר המתאבנים היו בסדריים כאשר החומוס, על אף החזון, היה די בינוני. כדי לעיין בתפריט צריך להרים את הראש, שכן הוא מצוי מעל לראשם של הסועדים בצורה של לוח שעליו מוטבעות המנות השונות . בר ים מציעה תפריט סקטוריאלי כאשר באגף הבשרים מופיעים שניצל חזה עוף, סטייק, בורגר סטייק וקבב במחיר של ארבעים וחמישה שקלים. בסקטור הדגים מככבים: פילה ,בורי, קלמרי,פורל ,מוסר תמורת שישים ושניים שקלים. בעבור חמישים וארבעה שקלים ניתן להזמין פטוצ'יני ,בורי ,סטייק סלמון וראשי קלמרי ובשישים ותשעה שקלים אפשר לקבל דניס, שרימפס, פטוצ'יני פרות ים, לברק מולי ים , ברבוניה וסרטנים . לעיקרית בחרתי בפטוצ'יני פירות ים שהגיעו בצלחת יפה ומהודרת ובעיקר גדושה, אשר השתלבה יפה עם כוס היין של ברקן קלאסיק היבש שלי. ע' הסתפק בקנקן מים עם קרח השרימפס של ע' שחו בחמאת שום וגובו בצלחת נפרדת של תפוחי אדמה אפויים וקדרת סלט קצוץ. הפטוצ'יני לא היה דומיננטי מדי והיה יריב הוגן מול המולים, השרימפסים והסרטנים . המנה הייתה נדיבה, עשוי ה היטב ואתם יודעים מה? פשוט טעימה. ע' הסתמך על נסיונו העשיר כחובב פרות ים מושבע וטען שזו הפעם הראשונה שאכל שילוב של שרימפס וסלט קצוץ, אבל עדיין נהנה מהתוצאה, למרות שרוטב חמאת השום היה דומיננטי מדי לטעמו. תפוחי האדמה זכו לשבחים משנינו. הקינוחיות של בר ים נעות בין עשרה לעשרים וחמישה שקלים. אני בחרתי בפונדו שוקולד מלווה בכדור וניל שתפקד למעשה כסופלה שוקולד לכל דבר, עובדה שלא מנעה ממנו להיות מצוין. ע' הזמין את קינוח הבית - חצי בוואריה חצי מוס שוקולד וקיבל מנה לא שגרתית בגודלה, כאשר המוס הגיע בגרסה מתונה והבוואריה הייתה טובה . בסה"כ, "השלם היה גדול מסכום חלקיו ". אי אפשר שלא להזכיר את השרותים המרשימים שנמצאים בקומה מעל. שווים גיחה ולו רק לשם העיון. השרות היה אדיב ביותר. שעות פתיחה : 12-24 שבעה ימים בשבוע מנה מומלצת : לברק בתנור ביין לבן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת