דוד ישראלי לאלה מאיתנו הבקיאים בשיח הקולינרי דרבי בר הינו מוסד מוכר. לאלה המתקשים להיזכר, מדובר ברשת מסעדות גריל, בעיקר אמורים הדברים לסניף דיזינגוף ובמנת השוארמה הבלתי נשכחת שלו. דרבי בר, הקיימת במתכונתה הנוכחית כבר שנתיים, הינה מסעדת דגים ופרות ים. את ביקורנו, שלי ושל זוגתי ס', בדרבי בר התחלנו עם הפתעה, כאשר במקום עיצוב סופר-מתוחכם ומתחכם מצאנו דווקא נטיה לעבר הפשוט והעממי יותר. השלב השני היה הקולקציה של סלטי הבית : מטיאס, דג מעושן(לקרדה) ,כרובית , צלוחית סלק,כרובית,טחינה, סלט ירקות וצלחת חמוצים, פרוסות הלחם הלבן והשחור שליוו אותו היו פריכות וטריות. זוגתי התמקדה דווקא בסלט שהיה, כפי שיתברר בהמשך, דומיננטי מאוד. למנה ראשונה הזמנו מרק דגים לשנינו, אשר היה עשוי רובו מסיבי לוקוס כאשר לעגבניות היתה נוכחות בולטת, אם לא בולטת מדי. המנה העיקרית שלי היתה פילה דניס וזוגתי הזמינה את המנה המומלצת של הבית – שרימפס טבול בחמאת שום עם חיזוק של צלחת תפוחי אדמה . בנוסף התגנב לו לשולחן כד קטן עם רוטב לימון . הדניס היה מצוין וכך גם השרימפסים שהיו פריכים עם קורטוב של מצמוץ. אולם את ההצגה גנב דווקא הסלט הפושטי לכאורה שהיה רענן במידה מפתיעה. מנת מוס שוקולד (למרות נסיונות השידול של המלצרית לבדוק את עוגת השוקולד בת השלוש שכבות) וסורבה תות ולימון שהזמינה ס' היו סיום מוצלח. הדרבי בר מגיש עסקיות במשך כל שעות היום שכוללות מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה במחיר התחלתי של חמישים וארבעה שקלים. בנוסף, תפריט הילדים של המקום הוא יוזמה ברוכה שכדאי שתאומץ ע"י מסעדנים נוספים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת