כבר חמש עשרה שנה קיימת ביפו, ליד החמאם, מסעדת שירת הים, ומשרתת קהל גדול וקבוע של לקוחות. תפריט המסעדה מגוון מאוד ונועד לשרת קהל גדול של לקוחות. הארוחה מתחלקת, כמו כל דבר, לשלושה חלקים. הסלטים – חמישה עשר במספר, מנה עיקרית, וקינוח.
כל מי שמזמין מנה עיקרית, דג או בשר, או מנה צימחונית, לא משלם על הסלטים, כך שהדיל די משתלם, ואפשר לאכול ארוחה מלאה ומשביעה מאוד בשבעים - שמונים
שקלים. הסלטים מצויינים כולם, וכוללים חומוס, טחינה, פסטה, עדשים, איקרה ועוד.
כל הסלטים, כמו כל המנות בתפריט, נעשים במקום. מבין המנות העיקריות מומלצות
במיוחד מנות הדגים כמו הפורל המעושן והלוקוס, ומנות הבשרים כמו הטלה או הברווז.
את המקום מפעיל אבי פיס, יחד עם משפחתו. שמו אולי מצלצל לכם מוכר, שכן פיס
היה מבעלי המועדון התל אביבי האגדי שמיים, שבו התחילו את דרכם ריטה ורמי קליינשטיין. אבל לפיס נמאס מהשואו ביזנס, והוא עבר למסעדנות.
ייחודה העיקרי של המסעדה היא היותה גלאט כושר, מה שמושך אליה קהל דתי גדול, כולל רבים מחברי הכנסת והשרים לשעבר מהמפלגות הדתיות. בנוסף, יש במסעדה חדרים רבים המיועדים לחברות. בשעות הערב עמוס מאוד וחובה להזמין מקום מראש. בצהריים לא צריך להזמין ואפשר פשוט לבוא ולהתענג על האוכל, על הנוף המרהיב של יפו והים, ולבלות במבנה העתיק והמקסים שבו שוכנת המסעדה.
כתבות נוספות של גבע קרא עוז
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת