נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
כל בוקר, מוקדם מוקדם, מתייצבים אנשי מסעדת הסביח במטבח, ומתחילים לבשל את התפריט היומי. קובה, ממולאים, ועוד ועוד ממיטב המטבח העיראקי. המסעדה הנמצאת בנווה צדק, ברחוב אחד העם 3, ממוקמת קרוב קרוב ללב הסיטי של תל אביב, ומציעה מטבח שונה מהנהוג באיזור. פשוט יותר, זול יותר, ולמען האמת, על פי רוב, גם טעים יותר. המקום מעוצב לתפארת, עם שולחנות עץ מרהיבים, בר קטן, ובניגוד למודה התל אביבית, בכלל לא צפוף. המקום פתוח כבר שנתיים, לאחר שחבריו של אסי, מנהל המקום, שיכנעו את אמא שלו שהגיע הזמן שעל העולם, ולא רק הם, ייזכו לטעום מכישרונה. כיום עושים זאת אלפי לקוחות, רבים מהם קבועים, כולל כמה מהעיראקים היותר ידועים במחוזותינו, שבאים לטעום את הטעם של הבית. על הפתיחה מקבלים חמוצים לא שיגרתיים ומלבבים, במיוחד הכרוב. בהמשך יש תפריט יומי, לכל יום תפריט קבוע, שמככבים בו כל מיני הקובה, וכולם כולם טעימים להפליא, ומתחרים ראויים בהחלט על תואר הקובה הטוב ביותר, ממערב לעיראק. הדבר המאפיין את המקום , כמו את כל המיטבח העיראקי, הוא השימוש רב בתבלינים האהובים על המטבח העיראקי: הל, קינמון, מוסקט ציפורן ועוד. הטעם שלהם פשוט מופלא. את האוכל מומלץ מאוד ללוות באחד מסוגי הגזוז הרבים והמצויינים שמוגשים במקום. גם על הקינוחים מומלץ לא לפסוח, אם כי לא מדובר במשימה קלה, לאחר ארוחה כה גדולה ומשביעה. בשורה התחתונה: כל מי שאוהב אוכל עיראקי חייב לעצמו ביקור במקום. מי שלא מכיר את האוכל העיראקי, חייב לעצמו ביקור במקום שבעתיים. מי שלא אוהב אוכל עיראקי, מוזמן להגיע לסביח - ולהיווכח בטעותו.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר
ארוחת ערב במסעדת 206 דגים
206 גריל בר משביעה את פתח תקווה
הפנים החדשות של אדלה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה