כל בוקר, מוקדם מוקדם, מתייצבים אנשי מסעדת הסביח במטבח, ומתחילים לבשל את התפריט היומי. קובה, ממולאים, ועוד ועוד ממיטב המטבח העיראקי. המסעדה הנמצאת בנווה צדק, ברחוב אחד העם 3, ממוקמת קרוב קרוב ללב הסיטי של תל אביב, ומציעה מטבח שונה מהנהוג באיזור. פשוט יותר, זול יותר, ולמען האמת, על פי רוב, גם טעים יותר. המקום מעוצב לתפארת, עם שולחנות עץ מרהיבים, בר קטן, ובניגוד למודה התל אביבית, בכלל לא צפוף. המקום פתוח כבר שנתיים, לאחר שחבריו של אסי, מנהל המקום, שיכנעו את אמא שלו שהגיע הזמן שעל העולם, ולא רק הם, ייזכו לטעום מכישרונה. כיום עושים זאת אלפי לקוחות, רבים מהם קבועים, כולל כמה מהעיראקים היותר ידועים במחוזותינו, שבאים לטעום את הטעם של הבית. על הפתיחה מקבלים חמוצים לא שיגרתיים ומלבבים, במיוחד הכרוב. בהמשך יש תפריט יומי, לכל יום תפריט קבוע, שמככבים בו כל מיני הקובה, וכולם כולם טעימים להפליא, ומתחרים ראויים בהחלט על תואר הקובה הטוב ביותר, ממערב לעיראק. הדבר המאפיין את המקום , כמו את כל המיטבח העיראקי, הוא השימוש רב בתבלינים האהובים על המטבח העיראקי: הל, קינמון, מוסקט ציפורן ועוד. הטעם שלהם פשוט מופלא. את האוכל מומלץ מאוד ללוות באחד מסוגי הגזוז הרבים והמצויינים שמוגשים במקום. גם על הקינוחים מומלץ לא לפסוח, אם כי לא מדובר במשימה קלה, לאחר ארוחה כה גדולה ומשביעה. בשורה התחתונה: כל מי שאוהב אוכל עיראקי חייב לעצמו ביקור במקום. מי שלא מכיר את האוכל העיראקי, חייב לעצמו ביקור במקום שבעתיים. מי שלא אוהב אוכל עיראקי, מוזמן להגיע לסביח - ולהיווכח בטעותו.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת