בינינו, דייג היום זה לא מה שהיה פעם. את הדגים קונים היום מבריכות, סוחרים, במכרזים וחלקם אולי אפילו מהונדסים גנטית. נסו לספר את זה לאלקי (שמתעקש שיקראו לו אלקיס), דייג יווני אסלי שפתח לפני כחודש מסעדת דגי ים באיזור התעשייה של הרצליה פיתוח.
המקום מעוצב בסגנון מסעדת דגים טובה בכפר יווני (של היום) וזה אומר הרבה רשתות דגים, ירוקות ושחורות, תלויות על התקרה, ציורים אותנטיים ובוזוקי על הקירות.
אלקיס, שהגיע לארץ בפעם ראשונה מיוון בגיל 18 , יוצא מאז כל יום לים ומביא בעצמו את הדגים הכי טריים שיש. ולפיכך, גם התפריט במסעדה משתנה כמעט על בסיס יומי.
למנות ראשונות אפשר להזמין מבחר גדול של סלטים, מומלצים: סלט קוסלו - כרוב גזר ומיונז, סלט סקורדליה - שום ותפו"א וסלט זז'יקי- לבנה עם שום, מלפפון חמוץ ושמיר.
ויש גם מרקים יומיים, צ'יפס ועלי גפן ממולאים. למנת הדגים מצורפים בכל מקרה סלט טחינה, פלפל כבוש, חצילים, עגבניות ולחמניות קטנות.
אלקיס ממליץ למי שלא רגיל לאכול דגי ים איכותיים וטריים לבחור למנה עיקרית פלטה של מיקס דגים, שזו מנה שמשביעה שניים (110 שקל), ואפשר לטעום בה מספר סוגי דגים מתוך המבחר הכללי.
לקחנו פלטה עם שולות, סרגוסים, וחדדים, כולם על טהרת השמן, שהגיעו בליווי מבחר רב של רטבים כמו חרדל, לימון ושום, חמאה ויין, שום ומיונז. למרות שכולם היו טובים, כמעט ולא נעשה בהם שימוש, פשוט משום שהדגים מצויינים ולא דורשים שום תוספת חיצונית.
כמו תפריט הדגים, גם תפריט המיוחדים משתנה מידי יום וניתן למצוא בו מנות משובחות כמו קציצות דגים, פרידה (בתנור), שיפודי אנטיאס, פילה צ'וקרה וסרדין ממולא. מחירי הדגים והמיוחדים נע בין 49 לשבעים שקל.
לקינוח יש מבחר גלידות וסוגי עוגות משתנות. אנחנו אישית אכלנו עוגת שכבות מצויינת.
המסעדה כשרה. בימי שלישי בערב, מופיעים במקום צמד זמרים יווניים. בקרוב יחל במסעדה מבצע, האוכלים בשש מאות שקל ומעלה יקבלו, בתוספת 100 שקל, זוג כרטיסים ללימסול איינפה או פאפיס בטיסה או שייט - יאסו אלקיס.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת