בנחלת שבעה, סמוך לבית אגרון, באיזור שצפיפות המסעדות המצויינות בו היא אולי הגבוהה בארץ לצד הרצליה פיתוח, נפתחה לפני כחמישה חודשים מסעדה צרפתית חדשה ויוקרתית, "לה ביפטק" שמה (ביפ+טק...). המסעדה הכשרה ממוקמת בקומה השניה, מעל "אלכסנדר", קרוב מאוד למשכנה המיתולוגי של "אוקיאנוס" האגדתית, ול"אלדד וזהו" הידועה. בהחלט מיקום מחייב. על-פי עדות הבעלים, המסעדה מתמחה בעיקר במנות הבשרים והדגים. התפריט כולל בין השאר כבד אווז, ברווז, סלמון, לוקוס, פורל, חזה מולארד, דניס ועוד - במגוון עשיר של רטבים. האווירה במקום נעימה במיוחד, בעיקר בזכות העיצוב המרווח, התאורה הרומנטית והתמונות משובבות העין שנלקחו מאוספה הפרטי של המשפחה, ונתלו על הקירות, והנוף המקסים של המדרחוב.
העיצוב הנעים והשירות המקצועי מסביר הפנים, מעידים על פנייה לקהל לקוחות מעט מעל הממוצע: זוגות אמידים, אנשי עסקים ירושלמים, תיירים (מחו"ל ומתל אביב) וכו'.
ארוחה ממוצעת לזוג תעלה כ-300 שקלים. בשעות הצהריים יש גם עיסקית במחיר של כ-50 שקלים, שכוללת, לפחות בזמן החורף, גם מרקים בטעמים משתנים.
את הבשרים במסעדה מכין שף שמגיע מהמקום בו עושים בשרים טוב יותר מכולם, דרום אמריקה. מומלץ במיוחד לנסות את הפילה, שמחירו זול יחסית במסעדה, לעומת מקומות אחרים.
מבין המנות הראשונות, מומלץ, לאוהבי הדגים, לנסות מנה ייחודית: פטריות ממולאות בדג לוקוס. לפני המנות הראשונות מוגש לכל שולחן לחם צרפתי-כפרי משובח - מהטובים שאכלנו באחרונה.
מבין המנות האחרונות מומלץ לא להחמיץ את מנת האגסים ביין - שילוב מנצח. גם עוגת הבית, שוקולד תפוזים, הייתה לא רעה בכלל. את הארוחה מומלץ ללוות ביין אדום מתוך בר המשקאות העשיר של המסעדה, שכולל מרתף יינות.
בסך הכל, למי שמחפש ארוחה צרפתית כשרה באיזור ירושלים, שווה בהחלט לקפוץ לביקור.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת