נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל ראש השנה האזרחי הוא חג מוזר שנחת עלינו בלי שנהיה מוכנים אליו ממש. קודם כל השם שלו, סילבסטר, הוא אפילו לא שם שמוכר במכורתנו השניה (ארה"ב) ממנה אנו שואבים את תרבותנו העכשווית. השם מקורו בצורר הגרמני דווקא. בנוסף, סילבסטר הוא כידוע שם של אחד האפיפיורים היותר אנטישמיים, אם כי זה בהחלט מגיע לנו כי אנחנו ג'יפה של עם. כדי להפוך את הסילבסטר לחג יהודי אנחנו צריכים שני דברים, להוסיף לו איש רע ואוכל. בחנוכה יש לנו את היוונים בתור הרעים וסופגניה בסעיף האוכל. בפסח פרעה ומצה, בל"ג בעומר יוונים וקרטושקעס ובפורים המן ואוזן המן. בשביל האיש הרע לסילבסטר, אני מציע את בין לאדן ובתור מאכל אני חושב על אוזן בין לאדן. רגע, יש לנו כבר אוזן המן, אז נעשה את זה חוטם בין לאדן. הצורה שלו צריכה להיות דומה לחוטם כמו שאוזן המן דומה לאוזן, ולכן צורתה תהיה משוריבול, והיא תהיה עשויה בצק כמובן (מצה, סופגניה ואוזן המן, כולם מבצק). איזה בצק? בצק אלים. ולסוגיית המילוי. כדי לאחד בין מזרח ומערב אני מציע שילוב של אג נוג וחלבה, למען העולים החדשים אפשר להטביע בוודקה ולהגיש על שבבים של כרטיסי ביי בונוס. לסיום,על החוטם נפזר לפני ההגשה אבקה לבנה, למשל אבקת סוכר. סילבסטר שמח וכשר.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר