מיקי פרנקל הצרפתים רואים באוכל לא רק דלק לגוף אלא אומנות. פריז היא ללא כל ספק, אחת מבירות תרבות האוכל העולמיות. זה לא אומר אגב שעבור כל ארוחה במסעדה פריזאית צריך לשבור תכנית חיסכון. צרפתים יוציאו רק לעיתים רחוקות יותר ממאה פרנק לארוחת צהרים, מה שאומר שאפשר לשבוע בפריז בחמישים פרנק לארוחה, ולהתפנק בארוחה מעולה במסעדה פשוטה במאה וחמישים פרנק. בשקלים זה יוצא אפילו פחות. מסעדה בצרפת, היא מוסד מכובד ביותר. תמיד מפות על השולחן, ארוחות שם הן בעלות שלוש מנות לפחות, מלצר מיוחד אחראי על היין. מקום קצת פחות מחייב הוא הביסטרו, בו ניתן לאכול אוכל פשוט יותר (ועדיין מצוין), המחיר נמוך יותר ממסעדה, ופחות חרדת קודש מצופה מהסועדים. בדומה לביסטרו גם אחיו הבראסרי הוא פחות מחייב ממסעדה. בבראסרי מגישים בדרך כלל מספר גדול של בירות, והאוכל נוטה לכיוון האלזאסי, כלומר הרבה שוקרוט וקאסולה. שוקרוט הוא תבשיל כרוב חמוץ שמבושל (לפעמים עם בירה) עם נקניקיות וחלקי בשר (חזיר הולך שם טוב). קאסולה הוא מאכל קדרה של שעועית שמבושלת שעות עם בשר. מי שלא ישב ביום סגרירי בבראסרי קטן ליד מוזיאון פיקאסו ברובע המארה, אכל קאסולה עם כוס יין אדום, כשמסביבו נושרים העלים מהעצים בצבי צהוב ואדום, ומולו ילדים משחקים בגן ציבורי קטן , זה הזמן.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת