נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל הצרפתים רואים באוכל לא רק דלק לגוף אלא אומנות. פריז היא ללא כל ספק, אחת מבירות תרבות האוכל העולמיות. זה לא אומר אגב שעבור כל ארוחה במסעדה פריזאית צריך לשבור תכנית חיסכון. צרפתים יוציאו רק לעיתים רחוקות יותר ממאה פרנק לארוחת צהרים, מה שאומר שאפשר לשבוע בפריז בחמישים פרנק לארוחה, ולהתפנק בארוחה מעולה במסעדה פשוטה במאה וחמישים פרנק. בשקלים זה יוצא אפילו פחות. מסעדה בצרפת, היא מוסד מכובד ביותר. תמיד מפות על השולחן, ארוחות שם הן בעלות שלוש מנות לפחות, מלצר מיוחד אחראי על היין. מקום קצת פחות מחייב הוא הביסטרו, בו ניתן לאכול אוכל פשוט יותר (ועדיין מצוין), המחיר נמוך יותר ממסעדה, ופחות חרדת קודש מצופה מהסועדים. בדומה לביסטרו גם אחיו הבראסרי הוא פחות מחייב ממסעדה. בבראסרי מגישים בדרך כלל מספר גדול של בירות, והאוכל נוטה לכיוון האלזאסי, כלומר הרבה שוקרוט וקאסולה. שוקרוט הוא תבשיל כרוב חמוץ שמבושל (לפעמים עם בירה) עם נקניקיות וחלקי בשר (חזיר הולך שם טוב). קאסולה הוא מאכל קדרה של שעועית שמבושלת שעות עם בשר. מי שלא ישב ביום סגרירי בבראסרי קטן ליד מוזיאון פיקאסו ברובע המארה, אכל קאסולה עם כוס יין אדום, כשמסביבו נושרים העלים מהעצים בצבי צהוב ואדום, ומולו ילדים משחקים בגן ציבורי קטן , זה הזמן.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר