נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל לפני הרבה שנים כשהייתי בצבא, נפתח הסניף הראשון של רשת מקדונלד בקניון איילון ברמת גן. כמו כל פרובינציאל טוב, אצתי רצתי לאכול גם אני המבורגר שמיליונים אוכלים בכל מקום בעולם, ומי אמר שישראל היא פיסת חול נידחת במזרח התיכון? כשהגעתי לחנות, היה תור כמו לפני חנות לחם במוסקבה שלפני הפרסטרויקה, שהכריזה על מבצע קנה לחם וקבל וודקה. על התור שמרו שני ענקים כושים שיובאו גם הם מארצות הברית ושמרו על התור. אבל לנו הם נתנו להיכנס בלי תור כי היינו במדים, ומי שלא מהארץ יכול היה לחשוב שאנחנו חיילים גיבורים שזה אתה חזרו משדות הקטל שבצומת גלילות. היום מקדונלד היא כבר לא אטרקציה, ויותר מכך היא מואשמת ברשעות בקנה מידה של קונספירציה בין לאומית. יש המאשימים אותה שלמען בצע כסף היא מוכנה לעשות הכל. האוכל המוגש, כך אומרים, אינו בריא. הוא מכיל כמויות גדולות של מלח, שומן, סוכר וכימיקלים אחרים. המקטרגים מוסיפים ואומרים כי מקדונלד פוגעת בסביבה, בין השאר על ידי גידול בקר בשטחים שבעבר היו בהם יערות גשם, ובכך מונעים את חידושם. הצרפתים מאשימים את מקדונלד ביבוא התרבות האמריקנית הקלוקלת לצרפת, ובכלל יש שמאשימים אותה, משום שכל סניפה בכל העולם נראים אותה הדבר, כי הם הורסים את התרבות הייחודית לכל אזור. ועדי עובדים מאשימים אותם בניצול העובדים, צמחונים מאשימים אותם ברצח, והחסכנים מאשימים אותם בזריקת שאריות מזון (במקום, למשל, לתת אותו לעניים). האם זה נכון או לא. אני משאיר את זה לכם.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר