נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל אין אין אין כמו הירקות בשוק. אי אפשר להשוות בין העגבניות החיוורות והמלפפונים העייפים בסופרמרקט, לבין הריח הטרי הנישא מדוכני הירקות בשוק. המראה של שורות שורות של פרות, ירקות וצמחי תבלין, מראה השפע הזה, עושה לי משהו. עם כל כך הרבה יופי יוצא מתוך האדמה כנראה שהעולם לא כל כך נורא, והארץ שלנו אולי בכל זאת זבת חלב ודבש. בזמן האחרון יצא לי להיות כמה פעמים בשוק של ראש העין. השוק פועל רק בימי שישי, ומוכרים בו מפירות וירקות דרך בגדים ועד כלי בית, בעצם כמו כל שוק אחר. אבל להבדיל משוק בכרמל למשל, הוא שקט יותר ויש בו חניה. הוא לא בנוי כשורה ארוכה של דוכנים אלא כמתחם ולכן הוא פחות צפוף ויותר נוח. ריח החוויג' מורגש הרבה לפני שמתקרבים לדוכן התבלינים, וכאשר מתקרבים ריח עלי התה מתערבב עם ריח הכמון ועשרות התבלינים האחרים. ממול זקנות תימנית עם מטפחות מכינות סלוף (פיתה תימנית) ולחוח (פיתה תימנית עם חורים), ובכניסה, שני זקנים תימנים מוכרים עארק עם תמונות של צדיקים ועלי גת. ידידתי התימנית האסרטיבית אומרת שריח הבישולים יחד עם ריח התבלינים, הוא בשבילה, הריח של השבת.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר