מרגישים את זה באוויר. את הרטיבות הדביקה. זהו זה אין מה לעשות, הגיע קיץ, ועמו הגיעה זעקתנו לבעלי המסעדות: לא עוד פסטות בשמנת ובטטות, הקץ למרקים המוקרמים! אפילו קיבה מוכשרת במיוחד אינה יכולה להתמודד עם התפריטים שמוצעים במרבית בתי האוכל. כמו שאומרים: חם בחוץ, קר בפה!
מעט מאוד מקומות בארץ מתארגנים לתפריטי קיץ וחבל. בדרך כלל פשוט מוסיפים מנה או שתיים קלות יותר, אבל זה לחלוטין לא מספיק. שפע המנות הקרירות שאפשר להמציא הוא בלתי מוגבל, אבל לצערנו, השראה ומקוריות אינן שתיים מהמילים החביבות על מסעדני ארצנו. שמרנות ויציבות חביבות עליהם יותר.
ואני, הניגזר גורלי לתור בכל רחבי הארץ אחרי אותו מרק מלון קר וקסום ששתיתי פעם בניו יורק המהבילה? ומי יאזור אומץ מקרב חברינו האיטלקים ויגיש פסטה קרה? ומתי? מתי כבר ימכרו בדוכני תל אביב דאקירים קפואים משל היינו ניו אורלינס, וישמחו כל נערי ישראל החוגגים?
כתבות נוספות של גבע קרא עוז
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת