נגישות
נגישות

קנטטה לגפילטע פיש

אין ספק שהגפילטע פיש הוא תופעה תמוהה למדי. לפנינו מאכל, אשר גם אוהביו המושבעים לא מסוגלים לאכול במשך שאר ימות השנה, אך לפני הפסח, ממש כמו עוף החול, זוכה קציצת הדג הלא אטרקטיווית למראה, לפופולריות שראשי ממשלה יכולים רק לקנא בה.

מסעדה ביום חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 09/10/2005, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ערב פסח. סעודה משפחתית. שולחן החג עמוס צלחות וביניהן, במקום של כבוד, עומדת צלחת עם גפילטע פיש. התמונה שתוארה היא תמונה כמעט אוניוורסלית. המאכלים, הזמירות, המבטאים של המסובים לשולחן יכולים להיות שונים, אבל לא ייתכן כמעט שצלחת הגפילטע פיש תיעדר ממקומה. אם בנוסח אשכנז ואם בנוסח ספרד. הפולנים עושים אותו מתוק, הרוסים דווקא מעדיפים אותו עם חזרת חריפה שעושה דמעות. ועל השילוב החדש - גפילטע פיש עם סחוג כבר שמעתם? אפשר בתוספת גזר מבושל קלאסי-גלותי ואפשר גם בתוספת בזיליקום וארוגולה יאפיים.

הגפילטע פיש הפך להיות קונצנזוס לאומי. אין ספק שהגפילטע פיש (אפשר כבר לקרוא לו בשם חיבה שכבר הפך פופולרי - הגפילטע) הוא תופעה תמוהה למדי. לפנינו מאכל, אשר גם אוהביו המושבעים לא מסוגלים לאכול במשך שאר ימות השנה, אך לפני הפסח, ממש כמו עוף החול, זוכה קציצת הדג הלא אטרקטיווית למראה, לפופולריות שראשי ממשלה יכולים רק לקנא בה. ולא מדובר רק ביוצאי אשכנז, שאולי נאמנים למאכל מבית סבתא. יותר ויותר בתים מזרחיים, שבהם רק עד לפני כמה שנים הגפילטע שימש לבדיחה האולטימטיווית על האשכנזים (יחד עם ה - "לא יודעים לאכול חריף") מאמצים אליהם את המאכל שהפך לסמל הגלות, עם או בלי החזרת.

אפשר להגג לא מעט על הסיבות לתחייה המשונה הזאת. אולי בגלל תחייתה של תרבות היידיש והעובדה שכבר אפשר לא להתבייש במוצא פולני. אולי דווקא קלות ההכנה והעובדה שעושים את הגפילטע משאריות שממילא היו נזרקות תרמה לפופולריות של הקציצה.

אבל אתם יודעים מה? תקראו לי משוחד, דמגוג (אפשר לחשוב על עוד כמה כינויים), אבל נראה לי שהקציצה הפכה למלכת הפסח סתם בגלל שהיא טעימה.

חג שמח.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר