נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
תאמינו או לא, חלק ניכר מילדותי התרחש באי קטן באוקיינוס האטלנטי, אי קטן שנקרא מרטיניק. מרטיניק הוא אי שנראה בדיוק כמו בסרטים: עם חולות בצבע לבן, דקלים כורעים תחת אגוזי קוקוס, ים כחול כחול וצלול להדהים, ומזג אויר קבוע של עשרים ושמונה מעלות.

אם תשאלו את ההורים שלי, תשמעו בעיקר מידע על קיטורים ארוכים מצדי על כך שדווקא בגיל שבע גרתי במקום הכי מדהים בעולם ואילו היום, בגיל עשרים ושבע, שום עץ פפאיה לא גדל לי בחצר ויש סיכוי קלוש לראות קוקוס טרי בסופר.

למרות הזמן הרב שעבר מאז, אני זוכרת היטב את שגרת חיי המופלאה במרטיניק. גשמים חמים שתפסו אותנו בדיוק כשהיינו בים (חוויה מומלצת), שפע הפירות המדהימים שלא ניתן לתיאור ואני עד היום מקווה שיגיעו לארץ, ימי ראשון בבוקר שהיו מוקדשים לצפייה בכדור עף חופים תוך זלילה של קרפים חמים בזוקים בסוכר. הפלגות שבועיות ביאכטה הובילו להיכרויות חמות עם לובסטרים חביבים אך טעימים (קצת מצער לאכול לובסטר אחרי שקראת לו קארולין ושיחקת אתו מחבואים) אבל טעם הבשר העילאי טבול ברוטב סרטנים ושמנת השכיח הכל.

אני עוד אחזור לביקור במרטיניק, אבל אז אסתפק ברום המרטיניקאי המשובח, ואין כמותו, הנח בשלווה בביתי אשר בארץ הקודש.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המצב בטטה
אוכל מקומי
טיגוני קיץ
חיוך משוקולד
פיצה הסטורית
במבה והראש היהודי
טוקופיה
עולם נעלם
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר