נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בת חן כהן. חשבתי לאן לשלוח אתכם, המוני אחי החוגגים יום עצמאות ובטח מנצלים את הגשר לנסיעות קצרות, רחוק מעשן המנגלים, מהפטישים הדופקים בכיכרות וממופעי הבלט על במות הבידור העירוניות, והחלטתי שהשנה אתם נשארים בארץ. מאכלים לאומיים רבים אינם בדיוק גורמה המוגש בצלחות זהב במסעדות פאר. מרביתם התפתחו דווקא מבני מהמעמד הנמוך ועלו עם השנים לדרגות גורמה. את החומוס והפלאפל שלנו קיבלנו בירושה מיושבי ארץ ישראל שהיו כאן עוד קודם להכרזת העצמאות. את ההחלטה אם זו השפעה תורכית, מצרית או משהו אוריגינלי ישראלי אני משאירה לחוקרים, ומתנחמת באופן אישי בעובדה שהאנגלים לא מילאו את רחובות תל אביב בדוכני פיש אנד צ'יפס. כל מטבח ישראלי בארץ חיי ונושם השפעות של חו"ל. לא החו"ל האקזוטי בניחוחות דיוטי פרי אלא המטבח של אמא, ושל סבתא עם התבלינים המיוחדים, המרקמים והצבעים והמרכיב הסודי של אהבה. הייחוד של יום העצמאות הוא באומנות הנפנוף. יש איחוד קולינרי בתפריט החג, ובין אם זה כנפיים בברביקו, קבב רומני או צ'וריסו ארגנטינאי הכל הולך על האש (ולא לשכוח נקניקיות לילדים) החומוס הוא משלנו והפיתה היא מאבולעפיה. חג עצמאות שמח.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר