נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מאת אשר וטורי לכל פסח, יש גם מוצאי פסח, אשר בלשון מורנו ורבותינו, נקרא שמו המימונה. מקום נפלא להיות בו בערב המימונה , היא העיר קזבלאנקה במרוקו. שם, על פי מיטב המסורת, מוזמן כל יהודי תושב, או מזדמן, לצאת לסיבוב המימונה המסורתי, המתחיל בחצות, ומסתיים עם זמן קריאת שמע של שחרית. הפרנציפ של המימונה הולך ככה. ראשית, חשוב להיות רעננים אך רעבים, כי מדובר במסע גסטרונומי עתיק יומין. כל בית יהודי, עורך את שולחן המימונה כהלכה, ומסביבו מסובים כל בני הבית לבושים בקפטנים ובגלביות חגיגיות. במרכז השולחן דג ענק (להצלחה) צלחות פולים בקמח, מופלטות, והעיקר הרבה עוגות ומיני מתיקה מסורתיים. על השולחן מנצחת אם הבית, בעוד הגברים יוצאים לבקר אצל שולחנות המימונה בבתים של חברים ומכרים בכל העיר. הטקס הקבוע נראה ככה. נכנסים, חיבוקים, נישוקים, אפריטיף (וויסקי נקי או וויסקי עם קרח חייבים ללגום מעט, אבל לא חייבים לגמור את הכוס), קצת פוטיפורים, סנדוויצ'ונים של סלמון, פטה וכדומה. בשלב הבא, מתכבדים בכוס רוויון טרי, ובלחם טרי מרוח במחאה ודבש. אוכלים, שותים, מקשקשים, ועוברים לבית הבא. בליל מימונה ממוצע, עוברים בין שישה לשמונה בתים. תעשו בעצמכם את מכפלת הקלוריות המתבקשת.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר