אשר וטורי אוכל טוב, צריך אווירה. ואני לא מתכוון רק ליין, נרות ועננה של סקס באוויר, אלא לתפאורה אותנטית, טיבעית כמוה ניתן למצוא במסעדת העוף הידועה באי מרטיניק שבים הקריבי. מרטיני (שאגב נחשב עדין לקולוניה צרפתית) הוא משהוא בין כפר צרפתי בפרובאנס לעיירה כושית במיסיסיפי . יערות גשם, שווקים ססגוניים, אוכלוסיה מקומית חמימה, וגסטרונומיה צרפתית במיטבה למרות מיעוט המסעדות באי. על מסעדת העוף היוצאת דופן במרטיניק שמעתי מחברים שלי, שישה יאכטונרים שכבשו את האי בעוד אחד ממסעותיהם. המסעדה נמצאת בלב יער גשם טרופי, שאיגואנות וקופים משוטטים בו חופשי. האב הוא הטבח, האם והבנות הן המלצריות, חלוקת תפקידים הוגנת לא? לא פחות משעה וחצי! (מורטות עצבים ונוצות) לקח לעוף להגיע לשולחן. הוא הוגש בקערת עץ כפרית, ובלוויית ירקות אקזוטים. פילה ידידתי מוכנה להישבע שזה העוף הטעים שאכלה מעודה. כמוה גם יתר חבריי. מאוחר יותר הבנו למה חיכינו כל כך הרבה זמן לעוף. בעלי המסעדה, משפחה נחמדה מאוד, תופסים את אחת התרנגולות בחצר, (כן, אותן תרנגולות שנתקלים בהן בכניסה למסעדה)וצולים אותה (לאחר ניקוי) על האש עם כל התבלינים המקומיים. אז אם מזדמן לכם לבקר במרטיניק אל תחמיצו שם את העוף.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת