אשר וטורי רצועת החוף המקסימה, הקוסטה דל סול, בדרום ספרד, שוכנת בקצה המערבי של הים התיכון, כמטחווי 4 שעות טיסה מתל-אביב. התיירים הישראלים נוהגים לנחות בעיר מלגה, ולהתאחסן באחד מבתי המלון של העיירה הסמוכה, תורמולינוס. תורמולינוס, כמרבית ערי החוף בספרד, מציעה בעיקר שלל מסעדות דגים. אבל במרכז העיר, בכניסה לטיילת "סאן מיגאל" המפורסמת, שוכנת מסעדת פרות הים הנחשבת לתופעת טבע אפילו בחצי האי האיברי, ושמה : " CALAMAR DEL MAR. דל מר, מזכירה יותר את דוכני הפלפל בשוק בצלאל בתל אביב מאשר מסעדת דגים יוקרתית. המסעדה בנויה כמתחם ענקי של דוכנים מחוברים זה לזה, ומציעה מוצר אחד בלבד: שרימפסים קטנים. את מקום הפיתה שלנו, תופסים כאן גלילי נייר לבן, (ולפעמים גלילי נייר עיתון) ולתוכם מוזגים לך המוכרים כף ענקית של שרימפסים מטוגנים. ועל זה נאמר: "עם העיתון של היום, יאכלו מחר שרימפסים.. אין שולחנות, אין כסאות, האוכל נעשה בעמידה או בהליכה, תוך קילוף הקליפה בשיניים, אכילת החלק הפנימי, והשלכת הקליפה , כמנהג המפצחים בבלומפילד. בשעות הערב כשהמסעדה נפתחת , צובאים על דלת דל מר עשרות ולעיתים מאות בני אדם, פנקיסטים מגודלי שיער לצד אנשי עסקים, משפחות ספרדיות וחבר'ה צעירים, והכל רק כדי לזכות בגליל הנייר הנכסף המלא בשרימפסים הקטנים. בסביבות אחת וחצי בלילה נסגר המקום ורק פועלי הניקיון (כמו תמיד) נשארים לנקות את ערמות קליפות השרימפס הפזורות בשטח.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת