נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
ניו-אורלינס היא בירת מטבח הקייג'ן העולמית. זו לא חוכמה גדולה מכיוון שמטבח הקייג'ן, אותו מטבח חריף, מתובל ובהחלט לא-לכל-חך נפוץ בעיקר בדרום ארה"ב בלבד, ובמדינת לואיזיאנה בפרט. יצא לבלות כחודש בניו-אורלינס. מלבד חווית ג'אז מדהימה, שהרי ניו-אורלינס היא בירת הג'אז העולמית, זה היה חודש דחוס של מטבח קייג'ן. קופלנד'ס היא מסעדה קטנטנה על הגבול הצפוני של הרובע הצרפתי בשדרות סנט-צ'ארלס. המתאבן המוצלח ביותר הוא הפופוקורן קייג'ן שהוא למעשה חתיכות זנבות דגים צלויים ברוטב אדום חריף עם המון כוסברה ובזיליקום. את הדגים הם מגישים צלויים בפשטות על הגריל כשהם שוחים ברוטב ירוק רענן (וחריף, כמובן). מנת הגמבו יה-יה מעניינת אף היא. מדובר בירקות מבושים שמוגשים עם בשר טחון. מנה מצוינת. חשוב להבין בהקשר זה, שמטבח קייג'ן אינו נסוב על מאכלים מסוימים, אלא על סגנונות. כאשר הדגש הוא על רטבים חריפים, שימוש בתבלינים ובשילובים לא מסורתיים. כשתעברו בניו-אורלינס תעשו שני דברים – תלכן לשמוע ג'אז במרתף של פרד בליברטי סטריט ותיכנסו לארוחה אצל קופלנד. חווית ניו-אורלינס מובטחת.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר