ניו-אורלינס היא בירת מטבח הקייג'ן העולמית. זו לא חוכמה גדולה מכיוון שמטבח הקייג'ן, אותו מטבח חריף, מתובל ובהחלט לא-לכל-חך נפוץ בעיקר בדרום ארה"ב בלבד, ובמדינת לואיזיאנה בפרט. יצא לבלות כחודש בניו-אורלינס. מלבד חווית ג'אז מדהימה, שהרי ניו-אורלינס היא בירת הג'אז העולמית, זה היה חודש דחוס של מטבח קייג'ן. קופלנד'ס היא מסעדה קטנטנה על הגבול הצפוני של הרובע הצרפתי בשדרות סנט-צ'ארלס. המתאבן המוצלח ביותר הוא הפופוקורן קייג'ן שהוא למעשה חתיכות זנבות דגים צלויים ברוטב אדום חריף עם המון כוסברה ובזיליקום. את הדגים הם מגישים צלויים בפשטות על הגריל כשהם שוחים ברוטב ירוק רענן (וחריף, כמובן). מנת הגמבו יה-יה מעניינת אף היא. מדובר בירקות מבושים שמוגשים עם בשר טחון. מנה מצוינת. חשוב להבין בהקשר זה, שמטבח קייג'ן אינו נסוב על מאכלים מסוימים, אלא על סגנונות. כאשר הדגש הוא על רטבים חריפים, שימוש בתבלינים ובשילובים לא מסורתיים. כשתעברו בניו-אורלינס תעשו שני דברים – תלכן לשמוע ג'אז במרתף של פרד בליברטי סטריט ותיכנסו לארוחה אצל קופלנד. חווית ניו-אורלינס מובטחת.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת