נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
נסו לדמיין מאכל העונה לשם 'קומפלטו' מהשורש קומפליט, מושלם. תחשבו על זה רגע, איזה מאכל ראוי לשם כל כך מבטיח, כל כך מפוצץ. ובכן, את התשובה תמצאו ברחובות צ'ילה ובמיוחד ברחובות סנטיאגו, הבירה, שם הקומפלטו הוא בעל מעמד זהה לזה של הפלאפל בארצנו. הצ'יליאנים רואים במאכל הזה את המאכל הלאומי שלהם, אף כי הדבר נראה מעט תמוה. ועכשיו לאחר ההקדמה הזו אספר כי הקומפלטו הוא נקניקייה בלחמנייה, דומה לרעיון ה-hot-dog האמריקאי.

במבט ראשון או במחשבה ראשונה תגידו, ובצדק מסוים, מה החידוש, מה החוכמה ומה הקשר בין נקניקייה לקומפלטו? התשובה היא שלמרות שבשמיעה ראשונה ניתן לזלזל בכל העניין, טעימה ראשונה, שניה ושישים ושלוש מביאות למסקנה הפוכה לגמרי. בכדי להבהיר זאת אומר כי הקומפלטו אינו סתם נקניקייה בלחמנייה, מדובר במרקחת קולינרית מוזרה מעט במבט ראשון אך כפי שכבר הדגשתי טעימה ביותר.

וככה זה הולך: הנקניקייה מושחלת בלחמנייה, על זה בא סלט/ממרח עגבניות, כרוב כבוש, אבוקדו!!! ועל הכל בא המיונז. בסרט pulp fiction מדברים על ההולנדים והמיונז, אז תדעו שהם לא לבד ועל ראש הקומפלטו מונחת שכבה נאה ונדיבה של מיונז. תסכימו איתי שמדובר בשילוב ייחודי, שלקיבה הבלתי מורגלת יכול להישמע אף מוזר, אך הרשו לי לומר כי מדובר בתענוג שבסופו תבקשו עוד.

את הקומפלטו ניתן למצוא בכל פינה כמעט, במקומות שנראים כמו הכלאה בין סניף מקדונלדס ישן לדוכן של פלאפל או שווארמה עם כמה מקומות ישיבה. היתרון הגדול של הקומפלטו הוא שהוא זול, זול מאוד. הוא טוב לחטוף לפני או בין הארוחות ומצוין לשעות קשות של המאנצ'יס, בבוקר, בצהריים או בערב. הוא הולך טוב עם כל המשקאות הקלים, בעיקר המוגזים, ומצוין עם בירה, רצוי Schopp (כך קוראים לבירה מהחבית בצ'ילה, שלדעתי אחוז המים בה גדול מהרצוי, מה שמזרז את הצורך הטיול לנוחיות). אחד התחביבים האהובים ביותר על המטיילים הישראלים בצ'ילה הוא לערוך סקר שווקים ולמצוא את המקום עם הקומפלטו הזול ביותר, או עם המבצע (קומפלטו ושתיה, קומפלטו וצ'יפס) הטוב ביותר, תאמינו לי שהתחרות קשה, והדרך שווה את המאמץ בדרך כלל.

דבר נוסף שברצוני להדגיש ברמה הכללית יותר הוא השילוב של האבוקדו עם בשר, דבר אשר אינו נהוג במקומותינו. בצ'ילה נהוג לאכול הכל עם אבוקדו: נקניקיות, מיני בשרים בלחמנייה וכמובן אבוקדו סולו. השילוב מוסיף לבשר משהו שהופך את השילוב לסנדוויץ' בעל סגולות נעלות ובסך הכל הוא מוצלח ומומלץ מאוד, נסו ותהנו.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר