(מבוסס על כתבה של רוברט סיטסמה, וויליג' וויס 15/3/00)
השם פוקצ'ריה (על בסיס השורש פוקצ'ה) מעורר אסוציאציה לטרנד חדש של מסעדות טוסקניות אך בחלקים מסוימים של ברוקלין זהו שמן של מסעדות איטלקיות שהיו אופנתיות בשנות החמישים אשר התמחו בשילוב בין סנדוויצ'ים שנאכלו בעמידה, לפירות ים בכלים קטנים. היום בפוקצ'וריות אלו ניתן למצוא מנות שאולי יראו לישראלים קצת מוזרות מפאת חוסר כשרותן אך טעמן המשובח מובטח.
בפוקצ'וריה של גינו אפשר להזמין מנת ירקות (3-5$) המורכבת מרצועות קישואים בפרורי לחם, ארטישוק, ברוקולי, שום, שמן שועית, מלפפון חמוץ הקרוי "גיארדינריה", כרובית וזיתים ירוקים גדולים. יש מבחר נאה של מאכלי ים, אך יש להיזהר ממנת התמנונים בליקר שנראים טוב אך נופלת בטעמה. המנה הבולטת היא ה"ווסטדה" (3$) - סנדוויץ נהדר שמורכב מטחול פרה בגבינת ריקוטה והרבה פרמזן, לאלו שחלקים פנימיים מבחילים אותם פשוט עדיף להעמיד פנים שאוכלים כבד.
אצל "קרוולוס" מקום שנראה מבחוץ כמו פיצרייה, אך מבפנים מציע שלל מנות מגוונות (5$ למנה): רצועות בשר חזיר בבצל ותבשיל תפוחי אדמה, לזנייה ספוגה בעגבניות מתובלות בשום והמנה הבולטת היא כדורי האורז שנחשבים לטובים בברוקלין, הכדורים חתוכים במרכז, קשי קליפה, ומושרים ברוטב עגבניות כשבמרכזם נחה פיסת בשר וגבינה.
המקום של ג'ו נראה כמו דיינר משנות השישים ומציע שתי מנות בולטות: פסטה קון- סרדה (6.50$, רק בימי שישי ושבת) שהיא פשוט מדהימה, ובקוטיני (הספגטי עם החור באמצע) ממולא בסרדינים שנמחצו בשומר ודמדמנית (סוג של צימוק) המנה מגיע עם לחם טרי, מרק בשר ורוטב ריחני.
- כדאי לצלצל לכל המקומות לפני שמגיעים כדי לברר שעות פעילות:
Gino's Focacceria
7118 18th Avenue, 718-232-9073
Caravello's Focacceria
2313 86th Street, 718-946-5700
Joe's of Avenue U
287 Avenue U, 718-449-9285
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת