כמה פעמים התעוררתם בבוקר, שמחים וטובי לב, ניגשתם למטבח, לחצתם על קומקום המים, שמתם כפית קפה גדושה בכוס, הלכתם לצחצח שיניים, חרתם למטבח, מזגתם את המים על הקפה, מזגתם גם חלב ו.. מה זה?! גושים?! החלב מקולקל!!!
אז פתרון פלא לחלב אינסטנט שלא מתקלקל אין לי (לפחות לא עכשיו), אבל מה לעשות עם חלב שהחמיץ?
יוגורט ביתי.
קלי קלות:
שמים את החלב בסיר ומחממים אותו לטמפרטורת הגוף (כאשר טובלים בו אצבע, לא מרגישים הבדלי טמפרטורה). מוסיפים לו 2 כפות יוגורט טבעי (כן, זה מהמדף השני במקרר, זה שעומד שם כבר שבועיים..) ונותנים לכל העסק להתגבן (גבישים לבנים ומוצקים יצופו למעלה).
מעבירים הכל לבד חיתול, מעמידים מעל קערה או קושרים לברז הכיור, ולאחר שעתיים שלוש יש יוגורט!!! טעים קל וביתי.
אם נשאיר את היוגורט עוד שלוש ארבע שעות תתקבל לבנה סמיכה, חמצמצה וטעימה.
כתבות נוספות של אורן גירון
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת