בהמשך לכתבת קילוף השום הקודמת ובעקבות בקשות למציאת דרכים נוספות לקילוף הירק הסורר, עמלנו ומצאנו לכם דרכים נוספות. כל בשלן מומחה מכיר את הטריקים, אבל למי שמבקר במטבח פעמים נדירות, קילוף שום יכול להיות אתגר קשה לפיצוח.
השום עצמו הפך בשנים האחרונות למרכיב חשוב מאוד במטבח הישראלי, בין השאר בגלל תכונותיו הרפואיות (טוב למערכת הדם). באשר לתכונותיו כמגן נגד שדים – הדבר טרם הוכח.
ובקשר לקילוף: פשוט מכניסים אותו למים חמימים לכמה דקות – ואחר כך הכל הרבה יותר קל. אפשרות שניה – קונים קולפן שום. מן דבר ירוק ועגול – נראה מוזר, אבל עובד. ואפשרות שלישית: משתמשים בשום קפוא. קצת פחות טעים – אבל הכי נוח.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת